KAKVA UTAKMICA / Francuska u epskoj bitci nakon produžetka u Karabatićevom 'posljednjem plesu' uzela europski naslov

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Finale Europskog prvenstva mogli ste gledati na RTL-u i Voyo, a tekstualni portal pratiti na portalu Net.hr

28.1.2024.
15:50
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Francuska - Danska

33-31

Francuska je nakon produžetka s 33-31 pobijedila Dansku u finalu Europskog rukometnog prvenstva i tako nakon deset godina osvojila europski naslov.

Image
DOMAĆINI RAZOČARANI /

Šveđani se oporavili od šoka protiv Francuske i uzeli broncu: Kompletirana skupina Hrvatske u kvalifikacijama za OI

Image
DOMAĆINI RAZOČARANI /

Šveđani se oporavili od šoka protiv Francuske i uzeli broncu: Kompletirana skupina Hrvatske u kvalifikacijama za OI

Francuzi su tako osvojili četvrti naslov u povijesti, te su došli na korak do Šveđana koji imaju jedno zlato više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno, ovaj dvoboj bio 'posljednji ples' Nikole Karabatića koji je već ranije najavio da mu je ovo posljednji nastup na Europskom prvenstvu, a ovog ljeta nakon Olimpijskih igara u Parizu završit će karijeru.

Nakon što su Francuzi poveli 1-0, Danci su odmah odgovorili s dva gola, nakon čega je uslijedila igra gol na gol. U 8. minuti Danci su imali prvi put priliku da odu na plus dva, no Hansenov udarac otišao je pokraj gola. Na to su Les Expertsi odgovorili s tri gola u nizu, od čega čak su čak dva zabili s igračem manje, te smo prvi put imali slučaj da jedna reprezentacija ima plus dva (6-4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, tada je Nielsen 'spustio roletu i na njegovim krilima Danci rade seriju 5-0 za vodstvo 9-6.

Više od pet minuta Francuzi su bili bez gola dok se nije ukazao Nahi i zabio za 9-7. Nakon toga proradio je Bellahcene na njihovom golu s dvije uzastopne obrane, nakon čega su stigli do izjednačenja 9-9. Danci su njihovu seriju prekinuli preko Kirkeløkkea, no uslijedio je novi odgovoro Francuza s dva gola za vodstvo 11-10. Do kraja poluvremena frcalo je na sve strane, serija jednih 2-0, pa ista serija drugih, pa onda gol na gol, da bi se na odmor otišlo s 14-14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danci su puno bolje otvorili drugo poluvrijeme, zabili su tri gola i otišli su na 17-14, a Francuze su bez gola ostavili više od pet minuta, a njihovu seriju prekinuo je Fabregas.

Nakon toga krenula je igra gol na gol, gdje Danci konstantno odlazili na plus dva, a Francuzi smanjivali na minus jedan. Bilo je to i razdoblje kada golmani nisu baš puno toga obranili. I tako sve do 52. minute kada je za 23-23 zabio Fabregas. A nakon gola Danaca za 24-23, Les Expertsi su odgovorili s dva gola i u 55. minuti prvi put stigli do vodstva 25-24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno nije to bio kraj uzbuđenjima jer Danci su odgovorili s dva gola u nizu za 26-25. Iako su skandinavci ostali s igračem manje, Francuzi nisu iskoristili napad kod 27-26 i dali su Dancima priliku da malo više od minutu prije kraja odu na plus dva. Zvali su i minutu odmora, no pogriješili su u napadu pa su Francuzi brzo izjednačili na 27-27. Danska je imala zadnji napad, dobili su tek deveterac, koji Hansen nije iskoristio pa se otišlo u produžetke.

Danci su poveli na početku produžetka preko Kirkeløkkea, na što su Francuzi odgovorili preko Remilija. Potom su nešto obranili i golmani, da bi onda Pytlick zabio za 29-28, a potom je Fabregas u zadnjoj sekundi prvog produžetka zabio za novo izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak drugog produžetka donio je dva gola Mema kojima su Francuzi otišli prvi put u dodatnih 10 minuta igre na plus dva (31-29). Imali su i napad za plus tri, ali ga nisu iskoristili. Hansen je smanjio minutu prije kraja na 30-31. Ipak, gol Prandija prelomio je utakmicu, iako su Danci ekspresno smanjili na 32-31. No, nakon toga više nije bilo vremena, Francuzi su zabili još jedan i njihovo veliko slavlje je moglo početi.

Ludovic Fabregas je s osam pogodaka bio najbolji strijelac Francuza, a Dance je s devet golova predvodio Mikkel Hansen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale Europskog prvenstva mogli ste gledati na RTL-u i Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo