završna faza turnira / EP rukometašica: Rumunjke i Nizozemke na korak do polufinala, Španjolska 'out'

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Nakon četiri kola u vodstvu su Rumunjska i Nizozemska sa po šest bodova, a slijede ih Njemačka, Mađarska i Norveška s po četiri boda

12.12.2018.
7:53
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Reprezentacija Norveške s uvjerljivih je 29-16 (15-7) pobijedila Nizozemsku, do dosada jedinu neporaženu reprezentaciju na Europskom prvenstvu rukometašica u Francuskoj te tako zakomplicirale situaciju u skupini 2 drugog dijela grupne faze natjecanja.

Nakon četiri kola u vodstvu su Rumunjska i Nizozemska sa po šest bodova, a slijede ih Njemačka, Mađarska i Norveška s po četiri boda, dok je posljednja Španjolska bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu, koje je na rasporedu u srijedu, sastaju se: Nizozemska - Njemačka, Rumunjska - Mađarska i Norveška - Španjolska. U slučaju pobjeda Njemačke, Mađarske i Norveške moguć je krug od pet reprezentacija s po šest bodova. Rumunjke i Nizozemke trebaju bod kako bi osigurale plasman u polufinale.

U srijedu su na rasporedu i utakmice 5. kola u skupini 1, a sastaju se: Danska - Crna Gora, Švedska - Rusija i Srbija - Francuska. Ruskinje su sa osam bodova osigurale prvo mjesto, a Francuskoj je dovoljan bod protiv Srbije kako bi osvojila drugo mjesto koje vodi u polufinale, u koje se pobjedom nad Danskom i porazom Francuskinja mogu plasirati i Crnogorke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometašice Rumunjske svladale su reprezentaciju Španjolske sa 27-25 (10-12) u utakmici 4. kola skupine 2 na Europskom prvenstvu u Francuskoj, čime su Rumunjke napravile veliki korak prema polufinalu, a Španjolke izgubile sve izglede za plasman u nokaut fazu.

U 21 sat u Nancyju je na rasporedu dvoboj Nizozemske i Norveške, u kojem je Nizozemkama potreban bod kako bi osigurale mjesto u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo