'Drago mi je što nismo slijedili ideje Line Červara!'

Zoran Gobac uživao je u pobjedi nad Linom Červarom kao da je osvojio Ligu prvaka.

25.3.2012.
10:08
VOYO logo

Iako su se Zoran Gobac i Lino Červar svojevremeno rastali u korektnim odnosima, sportsko podbadanje i razlike u mentalitetu među njima žive i danas. Gobac je u razgovoru za Sportski.net nakon plasmana među osam najboljih momčadi Europe jedva dočekao podbosti najdražeg izbornika...

"Drago mi je što nismo slijedili ideje Line Červara!", ispalio je kad smo ga nazvali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako to mislite? "Lino je rekao u intervjuu da je morao otić' iz Hrvatske jer nismo slijedili njegove ideje. Mi smo ih sada sustigli. Presreli smo njegove ideje danas", likovao je neuhvatljivi šef hrvatskog rukometa uz grleni cerek samozadovoljstva.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili makar smo se sami par puta doveli u problem, potpuno bez veze. Dozvolili smo im da nas uspavaju umjesto da smo jednom igrom u leđa stekli puno veću prednost. Međutim, i pet golova razlike je u ovoj utakmici velika prednost. Bila je to rovovska bitka u obadvije utakmice i mislim da smo mi potpuno zasluženo ušli među osam najboljih momčadi u Europi, gdje i pripadamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu su obilježile dvije specifičnosti - zagrebaši su opet promašili desetak zicera u ključnim trenucima, i suđenje je išlo na ruku gostima, u smislu da su opet puštani jako dugački napadi koji odgovaraju strpljivoj igri Metalurga... "Oni su u obje utakmice imali suđenje na svoju ruku, makar, oni će to sigurno puno drugačije protumačit'. Ali mislim da kad tako pasivnu igru suci toleriraju u obje utakmice, to onda nije slučajno.

Kako to da Metalurg ima domaćinsko suđenje usred Zagreba? "Ma gledajte, nama ne treba domaćinsko suđenje, nama treba korektno suđenje. Nisu suci sudili nekorektno, ali mislim da se kriteriji pasivne igre u obje utakmice nisu poštovali. Ispada da smo više mi bili u pasivi nego oni kad se pogleda dizanje ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lino je deset minuta prije kraja prvog poluvremena pozvao time-out i preokrenuo situaciju na terenu. Stigli su pet golova razlike u 10 minuta, psihički su pomeli naše igrače... "Pa gledaj, on poznaje našu momčad, nije njemu to teško napravit, znaš. Al' eto, neće moć' sastavljat momčad u četvrtfinalu Lige prvaka, nek' se pripremi bolje za finale SEHA lige", spustio je opet Gobac.

Hoćete li mu to reći u lice? "Pa nego kaj. Mora se pripremit".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali priznajte da vas je Lino uznojio u loži... "Pa je, pa nije on... on je nas uznojio, a sad će se on znojit do Skopja... Ej, pa znaš kako je njemu sada? On bi rađe da je nas pobijedio, nego.... ono, dao ni jednu medalju za to".

Na kraju se ipak čini da je Červar iz ove momčadi Metalurga izvukao 100 posto... 'On je iz Metalurga izvukao 120 posto...', pošteno je priznao Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakve su šanse da se Červar vrati na mjesto izbornika Hrvatske, na ljeto mu ističe ugovor s Metalurgom... "Pa šta onda? Pa gledaj, Lino će vjerojatno produžit ugovor. Kol'ko ja znam, on zove naše igrače u Metalurg, znači da će produžit ugovor".

Je li bilo poziva s vaše strane? "Ne, ne. Za šta, s kim?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Linom? "Pa mi imamo živoga trenera. Osim toga, Lino je potpisao ugovor na nove četiri godine u Metalurgu za cifru koju mu mi nismo mogli platit'. Evo, to vam je iz povjerljivih izvora. provjereno", zaključio je Gobac.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo