IZVAN KONTROLE / Vujović totalno podvljao kad je doznao da umjesto Vardara na Final Four ide Zagreb: 'Kakva sramota'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zbog pozitivnog testa jednog igrača ne mogu putovati u Zadar

2.9.2021.
11:03
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

"Spletom iznenadnih i nesretnih okolnosti po rukometni klub Vardar 1961, Izvršni odbor SEHA-Gazprom lige je održao izvanrednu sjednicu dan prije početka ovogodišnjeg izdanja Final4-a. Naime, od trojice igrača RK Vardar 1961 koji su se podvrgnuli PCR testiranju, jedan nalaz je došao pozitivan, što je odmah značilo i epidemiološko postupanje prema cijeloj ekipi.

Izolacija

Klubu je izrečena mjera hitne izolacije za oboljelog igrača ali i samoizolacija za sve članove momčadi koji nisu primili cjepivo ali i onima kojima nije prošlo 14 dana od primitka druge doze cjepiva. Na tragu toga rukometni klub Vardar 1961 je isključen iz sudjelovanja a pozivnica kao najbolje plasiranom klubu u regularnom dijelu sezone ali i suparniku RK Vardar 1961 u četvrtfinalu je došla na adresu rukometnog kluba PPD Zagreba koji će se morali doslovno u nekoliko sati spakirati, pripremiti i krenuti prema Zadru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćio je to u srijedu PPD Zagreb. Ovakav rasplet nimalo nije sjeo treneru Vardara Veselinu Vujoviću.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

22.02.2020., Zagreb, Arena Zagreb - VELUX EHF Liga prvaka, 13. kolo. RK PPD Zagreb - Aalborg Handbold. Trener Veselin Vujovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

"Kakva sramota. Kažu da je pozitivan samo Borko dok za sedam igrača nije prošlo 14 dana od druge doze cijepljenja, pa su kritični. Htjeli smo ponoviti test, ali nam nisu dali. Svi imamo PCR testove, tražili smo da ih urade opet. Htio sam čak da idem i s 11 igrača koji imaju potvrdu o cijepljenju, ali nam nisu dozvolili", poručio je Vujović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratili se u Skoplje

Iz SEHA lige su obrazložili odluku:

"Poslije interne rasprave, Izvršni odbor je provjerio dokumentaciju, preporuke i suglasio se, uz visoku odgovornost da se natjecanje i zdravlje svih sudionika ne mogu ugroziti. Zbog svega navedenog odlučeno je da Vardar bude isključen, a da njegovo mjesto zauzme Zagreb zbog činjenice da je igrao četvrtfinale i bio najbolje rangirani tim ligaškog dijela sezone",

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vardar je trebao iz Zagreba nastaviti put prema Zadru gdje je sutra po planu bio prvi polufinalni meč protiv Meškov Bresta, ali umjesto toga momčad se autobusom vratila u Skoplje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo