NEMA MJESTA OPUŠTANJU / Austrijski izbornik: 'Što bih ja dao da imam ono što ima Perkovac. Volio bih da Martinović igra za nas'

Image
Foto: Profimedia

"Pogledajte samo ova imena - Duvnjak, Karačić, Cindrić. Što nakon toga reći? Mislim da ste vi pod pritiskom u ovoj utakmici, a mi ćemo dati sve od sebe. Mene je malo strah ako postavite 5-1 obranu s Duvnjakom, tu smo uvijek imali problema..."

13.1.2024.
12:29
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija pružila je vrhunsku, modernu, lepršavu predstavu protiv Španjolske na otvaranju Eura u Njemačkoj.

Image
PLJUŠTE POHVALE /

Hrvatski rivali smislili novi nadimak našoj reprezentaciji? Koji vam je bolji

Image
PLJUŠTE POHVALE /

Hrvatski rivali smislili novi nadimak našoj reprezentaciji? Koji vam je bolji

Kompletan raspored natjecanja pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabili smo nevjerojatnih 39 golova Španjolcima i pobijedili deset razlike, a vrijeme je za okret prema Austriji koja čeka Hrvatsku u nedjelju od 20.30 sati. Budite uz RTL-ovu emisiju "Vrijeme je za rukomet" od 19.45.

Austrijski izbornik Aleš Pajovič najavio je suret na konferenciji za medije, a prvo je iskomentirao pobjedu svoje momčadi protiv Rumunjske:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čestitam momčadi. Stvarno su dobro odigali. Ključ uspjeha bila je naša obrana 6-0. Uz dobru obranu bolji je i naš vratarski učinak. Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme i nismo realizirali neke šuteve, ali zatim smo dobro krenuli u drugo poluvrijeme, postigavši ​​dosta golova. Bio je to savršen početak. Sada se možemo koncentrirati na Hrvatsku", rekao je i nastavio:

"Vidio sam kako je izbornik okupio 34 igrača ove godine i pomislio sam si - što bih ja dao da to imam. Mislio sam pred prvenstvo da možda još nije pronašao momčad, ali što sam vidio utakmice protiv Slovenije i Crne Gore, mislim da se igra jedna baš dobra, čvrsta 6-0 obrana. Slovenci nisu imali šanse na toj utakmici. Ima par mladih igrača, par starijih, mislim da kada gledaš po imenima, Hrvati su najveći favorit u skupini", kaže i detektira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledajte samo ova imena - Duvnjak, Karačić, Cindrić. Što nakon toga reći? Mislim da ste vi pod pritiskom u ovoj utakmici, a mi ćemo dati sve od sebe. Mene je malo strah ako postavite 5-1 obranu s Duvnjakom, tu smo uvijek imali problema, ali i 6-0 s Načinovićem, Srnom, Šipićem, on samo traži žrtvu negdje… Martinović zabija, volio bih da igra za mene, kažem istinu. Kod mene igra Ligu prvaka Nikola Bylik i Sebastian Frimmel, tu je razlika, imam 10 igrača iz austrijske lige. Vi ste favoriti, mi ćemo dati sve od sebe, a vidjet ćemo. Bit će teška utakmica, borba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu li nam se nametnuti?

"Ne možemo s vama trčati. Probali smo malo s Islandom, vidiš što bude. Vjerojatno ćemo igrati onaj malo stari rukomet, da tu i tamo otrčimo kontru. Imamo i sedam na šest, ako uspijemo probiti obranu, dat ćemo sve od sebe… Sve je moguće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uigrani su.

"Dolazi baš motivirana momčad, snažna, bit će 'fight', puno mladih imate koji se žele dokazati, uz njih iskusne, to je sjajna kombinacija. S vašom ćemo obranom sigurno imati probleme. Radimo već četiri godine skupa, imamo sustav uigran, ali ono što mi može biti problem su izmjene jer ovakav rukomet ne možeš igrati s prvih šest svih 60 minuta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvo je vaše mišljenje o izborniku Perkovcu?

"Moram ga braniti od kritika. Imao je toliko puno igrača, puno ozljeda, bolesnih, nemaš vremena. Ako bi ga se pustilo raditi i dečke da igraju, imaju kvalitetu. Znam da su u Hrvatskoj očekivanja visoka, ali mislim da ova momčad može daleko. On je malo stara škola, ja pokušavam biti nešto novija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelujte u kreativnom natječaju Uhvati loptu, osvoji Telemach prvenstvo te 29. siječnja budi ponosni vlasnik QLED televizora i 1 godine besplatne pretplate na EON TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo