AKO STE PROPUSTILI: / U nekoliko minuta pogledajte kako je Hrvatska razmontirala Angolu

Image

U utorak (18 sati) Hrvatska će igrati posljednju utakmicu u prvoj fazi natjecanja

18.1.2021.
8:33
VOYO logo

Hrvatski rukometaši ostvarili su u nedjelju prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu svladavši Angolu s 28-20 (12-11) u dvoboju drugog kola skupine C odigranom u Aleksandriji. Ivan Čupić je sa šest pogodaka bio najbolji strijelac utakmice. Pet pogodaka postigao je Ivan Martinović, a po četiri puta su mrežu zatresli Marino Marić i Marko Mamić. IvanPešić je imao sedam obrana, a zaustavio je i dva sedmerca. Kod Angole je najefikasniji bio Ferreira sa četiri pogotka.

Hrvatska reprezentacija ni protiv Angole nije bila u optimalnom izdanju. Igrali su Červarovi izabranici na mahove, ponovno s mlakim ulazom u utakmicu, što su Angolci iskoristili i nakon više od polovice igre u prvom poluvremenu vodili s dva gola prednosti (6-4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedile su najbolje četiri minute Hrvatske u prvom dijelu. Proradili su obrana i kontranapad pa su u samo četiri minute golovima Čupića, Marića, Štrleka i Mamića hrvatski rukometaši zaostatak od dva gola pretvorili u dva pogotka prednosti (8-6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u igri 'toplo-hladno' opet je uslijedilo negativno razdoblje, u kojem je Hrvatska pet minuta ostala bez pogotka pa su Angolci serijom 3-0 opet došli do prednosti (9-8). Zahvaljujući iskri s klupe, mladom Ivanu Martinoviću koji je postigao još dva pogotka do kraja poluvremena, Hrvatska je na poluvrijeme otišla s golom prednosti (12-11) Čupićevim pogotkom tri sekunde prije odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugo poluvrijeme izabranici Line Červara ušli su s promijenjenom obranom. Prevladavajućih '5-1' iz prvog dijela zamijenila je plića '6-0' obrana, što je donijelo rezultat. U prvih 10 minuta Angolci su postigli samo dva pogotka pa je Hrvatska u tom razdoblju stvorila zalihu od pet pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 44. do 54. minute hrvatska obrana je bila još efikasnija, kad je na čelu s najboljim igračem utakmice vratarom Ivanom Pešićem zaustavila sve pokušaje suparnika i došla do osam pogodaka prednosti (26-18) čime je konačno slomljen otpor Angolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak (18 sati) Hrvatska će igrati posljednju utakmicu u prvoj fazi natjecanja, a u dvoboju za prvo mjesto i važna dva boda suparnik će im biti Katar koji je u nedjelju s 31-29 svladao Japan i tako došao do maksimalna četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je uoči posljednjeg kola druga s tri boda, Japan je treći s jednim, a Angola zadnja bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo