KALKULACIJE / Hrvatska ključnu utakmicu drugog kruga igra u četvrtak: Četvrtfinale je imperativ, evo kako možemo do njega

Image
Foto: Pixsell

Hrvatski rukometaši pobijedili su Maroko s 36-24 (15-12) u posljednjoj utakmici prvog kruga Svjetskog prvenstva i s dva boda odlaze u drugi krug natjecanja u Malmo, gdje ih već u četvrtak čeka dvoboj protiv Danske

17.1.2023.
23:00
Pixsell
VOYO logo

Iako su Marokanci u 14. minuti imali prednost od pet pogodaka (4-9), Hrvatska je već do poluvremena okrenula rezultat (15-13), a u drugom dijelu pokazala svoju nadmoć.

Image
SVE SE ZNA /

Hrvatska u drugi krug SP-a prenosi dva boda, ovo je raspored drugog kruga: Već u četvrtak nas čeka ključna utakmica

Image
SVE SE ZNA /

Hrvatska u drugi krug SP-a prenosi dva boda, ovo je raspored drugog kruga: Već u četvrtak nas čeka ključna utakmica

Najbolji igrač Hrvatske u zadnjem nastupu u Husqvarna Gardenu u Jonkopingu bio je Luka Cindrić koji je postigao devet pogodaka. Marin Jelinić je posstigao pet golova, a po triput su se u strijelce upisali Josip Šarac, Igor Karačić, Luka Šebetić, Ivan Martinović i Filip Glavaš. Dino Slavić je sakupio osam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski rukometaši će već za dva dana, u četvrtak, 19. siječnja, u Malmou igrati vjerojatno odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv reprezentacije Danske, aktualnog dvostrukog svjetskog prvaka. Danci su prenijeli maksimalna četiri boda u drugi krug i s tri uvjerljive pobjede osvojili prvo mjesto u skupini H.

Hrvatska u tom dvoboju mora pobijediti da bi zadržala izglede za plasman u četvrtfinale, gdje će zaigrati po dvije najbolje plasirane reprezentacije iz svake od četiriju skupina drugog kruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvoboja protiv Danske, hrvatske rukometaše očekuju još dvije utakmice u glavnoj rundi: u subotu, 21. siječnja, protiv Belgije te u ponedjeljak, 23. siječnja, protiv Bahreina.

Čak ni tri pobjede u drugom krugu nam ne garantiraju četvrtfinale jer podsjećamo od Egipta smo izgubili devet razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako računamo da ćemo pobijediti Bahrein i Belgiju, četvrtfinale ćemo sigurno osigurati ako protiv Danske slavimo s deset razlike.

U slučaju pobjede Hrvatske nad Danskom s manje od deset razlike, čekao bi se rezultat Egipta i Danske, koji međusobno igraju u zadnjem kolu. Hrvatsku bi dalje odveo bilo kakav trijumf Egipta ili remi, dok bi se u slučaju pobjede Danske gledala gol-razlika u međusobnim ogledima te tri reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon gol-razlike sljedeći kriterij koji se gleda je tko je postigao više golova, a nakon toga gol razlika.

Četvrfinale ovog Svjetskog prvenstva je bitno jer donosi mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo