VELIKI INTERVJU / Duvnjak za RTL: 'Za to smo pripremali sigurno mjesec dana, a nakon poraza smo se jedva izvukli'

Image

Duvnjak je odgovorio na pitanje ima li izbornik Horvat podršku svlačionice, a pokušao je razjasniti što je pošlo po zlu na otvaranju protiv Egipta. Također, dao je konkretan odgovor o tome do kada planira igrati za Hrvatsku

24.1.2023.
22:42
VOYO logo

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak odmah nakon povratka Kauboja u domovinu došao je u studio RTL-a kod naše novinarke Ines Goda Forjan kako bi odgovorio na pitanja koja zanimaju hrvatsku javnost o neuspjehu nacionalne selekcije na Svjetskom prvenstvu.

Duvnjak je odgovorio na pitanje ima li izbornik Horvat podršku svlačionice, a pokušao je razjasniti što je pošlo po zlu na otvaranju protiv Egipta. Također, dao je konkretan odgovor o tome do kada planira igrati za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BEZ OSMJEHA /

Kauboji se vratili kući zabrinutih lica: Horvat izbjegao novinare, Šipić iznenadio jednim detaljem

Image
BEZ OSMJEHA /

Kauboji se vratili kući zabrinutih lica: Horvat izbjegao novinare, Šipić iznenadio jednim detaljem

HRS nije zadovoljan, deveto mjesto je proglasio neuspjehom. Slažete li se vi da je Hrvatska podbacila?

Nama je cilj bio ući u četvrtfinale i to nismo uspjeli. Deveto mjesto je definitivno neuspjeh. Nekako smo uspjeli uhvatiti to 9. mjesto, jer smo čuli da vodi u kvalifikacije za OI tako da smo se nakon poraza od Egipta smo se jedva izvukli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan ste reprezentacije, ima li izbornik Horvat podršku svlačionice?

Izbornik Horvat ima podršku kao što su je imali i svi prijašnji izbornici i kao što će je imati svi budući. Tako je uvijek bilo kod nas, a tako je i sada. To su jako teška pitanja. Mi smo igrači ovdje, vidjet ćemo što će Savez odlučiti, a mi ćemo prihvatiti kakva god odluka bude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoćnji istup izbornika Horvata izazvao je lavinu reakcija, kako ste vi doživjeli taj istup?

Ja to neću komentirati, to je najbolje pitati izbornika Horvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo se okrenuti početku prvenstva. Poraz od Egipta nas je koštao prolaska u četvrtfinale i sigurnog mjesta u kvalifikacijama za OI. S odmakom od 10 dana, zašto nismo bili pripremljeni za taj susret i zašto smo podlegli pod pritiskom?

Pa evo ovako. Mi smo se za tu utakmicu pripremali sigurno mjesec, mjesec i pol dana. Izbornik nam je preko Whatsapp-a slao videa i tih 10 dana priprema u Poreču smo bili fokusirani samo na Egipat. Nažalost, dogodila se blokada i grč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo svi bili svjesni što nam znači ta utakmica, na kraju se i pokazalo. Nakon tog poraza smo bili van četvrtfinala i puta uspjeha. U toj utakmici dosta toga nije funkcioniralo. Moje osobno mišljenje je da smo bili u prevelikom grču i strahu od neuspjeha. Nažalost ispalo je tako kako je ispalo.

Devet razlike izgubiti od Egipta nije lijepo. Mi možemo izgubiti od Egipta, ali tih 9 razlike je pokazalo da na kraju nismo uspjeli nadoknaditi taj poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje je realno stanje Hrvatske – izdanje protiv Egipta ili protiv Danske?

Ja se nadam da je ovo izdanje protiv Danske. Tu smo utakmicu ušli puno opuštenije. Znali smo da će imati podršku 10 tisuća ljudi i mi smo baš guštali na terenu. To smo i pokazali, krajnji rezultat je dokaz. Utakmica protiv Egipta je jedan black out i loš dan cijele ekipe. Protiv Danske smo pokazali karakter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S posljednja tri turnira smo se vratili kao 15., osmi i deveti. Što je po vama najveći problem?

U Egiptu smo podbacili totalno, bili smo 15. Prvenstvo u Mađarskoj je bilo specifično i nadam se da se nikad više neće ponoviti takvo prvenstvo. Nažalost nismo uspjeli otići na OI iako smo odigrali dobar turnir i sad ovo. Mi smo svi svjesni da reprezentacija već tri godine nije u borbi za medalju i definitivno nešto ne štima, ali smatram da su to samo sitnice. Nekako imam osjećaj da vas u sportu treba i sreća pomaziti. Mi je nismo imali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz posljednje tri godine je kroz reprezentaciju prošlo jako puno igrača. Zašto toliko igrača prolazi kroz sustav? Je li to zbog manjka kvalitete, sustava ili manjka vizije?

To su pitanja za izbornika. Mi smo igrači, nas kad pozovu mi se odazovemo i to je to. Drago mi je da je bilo jako puno igrača kroz reprezentaciju jer je to dokaz da imamo i kvalitetu i širinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imate 34 godine, a Luka Modrić već godinama odgovara na to pitanje. Koliko dugo ste voljni i spremni nositi dres hrvatske reprezentacije?

Opet pitanje za izbornika. Ja ću se svaki put odazvati, ako izbornik smatra da ja još mogu pomoći na terenu. Nadam se da će biti zdravlja, u Kielu imam ugovor još godinu i pol dana. Imat ću 36 godina pa ćemo vidjeti što će budućnost donijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo