portugalac nema granice / Ronaldo postigao 500. pogodak u karijeri i izjednačio se s Realovom ikonom Raulom

Sudeći po početku ove sezone, u kojoj je Portugalac već u prvih sedam utakmica zabio 10 golova, bit će ovo samo još jedna u nizu njegovih sezona za pamćenje

1.10.2015.
9:00
VOYO logo

Krilni napadač Real Madrida i ponajbolji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo bio je dvostruki strijelac u Realovoj 2-0 pobjedi nad švedskim Malmeöm u drugom kolu grupne faze lige prvaka.

Bio je to poseban dan u karijeri 30-godišnjeg Portugalca. Naime, drugi pogodak koji je postigao u posljednjoj minuti utakmice, bio je ukupno 500. u njegovoj bogatoj karijeri, računajući pogotke u svim klubovima i reprezentaciji. Za to su mu trebale ukupno 753 utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno je to bio i njegov 323. pogodak u dresu Kraljevskog kluba, čime se izjednačio s klupskom legendom i ikonom Reala, španjolcem Raulom Gonzalesom.

Iako je profil ove dvojice igrača znatno drukčiji, pokazao je Ronaldo da je dostojan nasljednik Raulove 'sedmice'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Španjolcu za taj učinak bila potrebna 741 utakmica, Ronaldo je isto učinio u samo 308 susreta u bijeloj majici. 

"Presretan sam! Želim zahvaliti svim suigračima koji su mi pomogli u ostvarenju ovog cilja. Srušio sam još jedan rekord igrajući u najvećem klubu na svijetu, ovo je najveća čast", komentirao je Ronaldo nakon pobjede nad Šveđanima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

Cristiano Ronaldo

Riječi pohvale za njega imao je i Realov trener Rafael Benitez.

"Ronaldo je prestigao Raula, a svi znamo kakav je on fenomen bio. Činjenica da mu je trebalo tako malo vremena za sva silna postignuća, daju dodatnu vrijednost svim njegovim uspjesima. Nadam se da oni nemaju granicu", oduševljen je bio Benitez. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije ovog tjedna Ronalda je prokomentirao i sam Raul, čiji je rekord sinoć izjednačen i koji će bez sumnje uskoro biti i skinut.

"Ovo što čini Ronaldo jednostavno je neopisivo. Nevjerojatno je što je učinio u posljednjih šest godina u Realu. Čovjek zabija prosječno 50 golova u sezoni, a sjećam se da je meni teško bilo održati prosjek od 20. Nadam se da će još dugo vremena uspješno tresti protivničke mreže i pomoći klubu u osvajanju brojnih titula", izjavio je legendarni Raul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Twitter

Raul i Cristiano Ronaldo

Vratimo li se malo unazad, vidjet ćemo da je Ronaldova najuspješnija sezona karijere bila ona 2011/12., kada je za klub i reprezentaciju zabio ukupno nestvarnih 69 pogodaka, ali je i u posljednje dvije sezone probio granicu od 60 postignutih pogodaka po sezoni.

Također, Ronaldo je trenutni vlasnik rekorda po postignutim pogotcima u Ligi prvaka; zabio ih je 82 (66 za Real Madrid i 15 za Manchester United).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je sezone u prva dva kola Lige prvaka zabio već pet pogodaka, tri protiv Shakhtara u prvom kolu i dva sinoć protiv Malmöa. U Primeri je, pak, u prvih šest kola zabio također pet pogodaka. Nakon što u prva dva kola nije zabio nijedan pogodak, iskalio se na gostovanju kod Espanyola, kojem je zabio svih pet pogodaka, što mu je uspjelo po drugi put u karijeri na jednoj utakmici.

Sudeći po početku ove sezone, u kojoj je, dakle, već u prvih sedam utakmica zabio 10 golova, bit će ovo samo još jedna u nizu njegovih sezona za pamćenje, na koje smo, uostalom, već navikli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzmemo li sve to u obzir, možemo bez sumnje poručiti Benitezu: Ne, Ronaldovi uspjesi nemaju granicu. Barem je zasad nema na vidiku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo