Velikana dotukla senzacija: 'Frustriran sam i jako razočaran'

Ukrajinski tenisač Sergij Stahovskij nikada u karijeri nije pobijedio nekog igrača iz kruga najboljih deset, ali je zato u 2. kolu ovogodišnjeg Wimbledona svladao Rogera Federera u četiri seta.

27.6.2013.
10:41
VOYO logo

Federer je prvi put nakon 2002. godine izgubio u Wimbledonu u prvom tjednu. Posljednji koji ga je tako rano otpratio kući je bio sada umirovljeni hrvatski tenisač Mario Ančić koji ga je tada pobijedio na samom startu turnira.

Inače, Stahovskij je prije srijede na travnatoj podlozi imao omjer pobjeda i poraza 12-12, a za ilustraciju, sedmerostruki pobjednik Wimbledona Federer je imao 122-18! No, 27-godišnji Ukrajinac, 116. tenisač na ljestvici, tog je dana na središnjem terenu All England Cluba bio fantastičan i iskoristio je sve slabosti čovjeka koji je sedamnaest puta osvajao Grand Slam turnire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nazovite ovo kako želite, a ja sam silno razočaran. Imao sam prilika u meču, sasvim dovoljno, ali nisam ih iskoristio. Kada bih došao do njih odigravao sam netipično i slabo", promrmljao je Federer nakon poraza i dodao:

"Frustriran sam i jako, jako razočaran. Ali, što mi ostaje. Moram krenuti dalje, nemam drugog izbora", završio je Švicarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vjerovati što se upravo dogodilo", bila je prva reakcija ukrajinskog tenisača Sergija Stahovskija nakon što je u 2. kolu Wimbledona izbacio branitelja naslova i trećeg igrača svijeta Rogera Federera.

"Nikad u životu nisam igrao bolji tenis, a to mi zamalo nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Rogera. Neopisivo sam sretan. Kada igrate protiv Federera na Wimbledonu, to je kao da igrate protiv dvojice: protiv Rogera i protiv njegova ega na Središnjem terenu na kojem je on dio povijesti. Nadao sam se da ću imati šansu držati se u meču na početku. Oslanjao sam se na servis i pokušavao doći do tie-breaka. Bio je ovo čudesan meč, najbolji koji sam ikada odigrao. Pogodio sam sve što sam trebao i želio. Voleji su mi bili nevjerojatni. Bio je ovo fantastičan dan", kazao je 116. igrač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo