KOŠARKAŠ KOD DIKTATORA / Rodman postao osobni prijatelj Kim Jong-una

Image

Bivša NBA zvijezda Dennis Rodman i sjevernokorejski lider u četvrtak su zajedno u svečanoj loži dvorane u Pjongjangu gledali ekshibicijsku košarkašku utakmicu između dviju sjevernokorejskih momčadi.

1.3.2013.
11:58
VOYO logo

Doživotni sjevernokorejski predsjednik Kim Jong-un dobio je doživotnog prijatelja u liku nekadašnje američke košarkaške zvijezde DennisaRodmana, javila je kineska agencija Xinhua, a prenose američki mediji.

Bivša NBA zvijezda Dennis Rodman stigao je u Sjevernu Koreju zajedno s još tri člana ekshibicijske košarkaške momčadi Harlem Globetrottersa i skupinom američkih trenera 26. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodman bi u Sjevernoj Koreji trebao provesti tjedan dana u sklopu programa "kulturne razmjene", kako bi u toj zemlji promovirali američku košarku. S njima je i ekipa američke produkcijske kuće VICE koja će za televiziju HBO snimiti dokumentarni film o Sjevernoj Koreji.

Rodman i sjevernokorejski lider u četvrtak su zajedno u svečanoj loži dvorane u Pjongjangu gledali ekshibicijsku košarkašku utakmicu između dviju sjevernokorejskih momčadi koje su pojačali Globetrottersi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Xinhui, Rodman i Kim izravno su razgovarali i šalili se tijekom utakmice. Kako između njih nije bilo prevoditelja, to bi značilo da Kim definitivno govori engleski.

Kineska agencija tvrdi da je Rodman poslije utakmice rekao: "Iako su odnosi dviju zemalja žalosni, ja sam osobno prijatelj maršala Kim Jong-una i sjevernokorejskog naroda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alex Detrick, glasnogovornik tvrtke VICE, malo je skratio Rodmanovu izjavu i američkim medijima prepričao kako je bivša NBA zvijezda Kimu poručila da u njemu ima "doživotnog prijatelja".

Usput, utakmica koju su gledali završila je neriješeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo