Problemi s obje strane / Rijeka u utorak brani prednost s Maksimira

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Riječani se nadaju kako će 'Rabuzinovo sunce' zasjati na Korzu, no Kek ima probema s ozlijeđenim igračima i njihovim žutim kartonima pa će utakmica u utorak u 20 sati sigurno biti neizvjesna.

12.5.2014.
17:00
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

U utorak se u Rijeci igra uzvratna utakmica finala Hrvatskoga nogometnoga kupa Rijeka - Dinamo, a domaćini na svojoj Kantridi brani prednost od 1-0 izborenu u prvoj utakmici na Maksimiru u srijedu.

Iako su doživjeli poraz u prvoj utakmici, u Dinamu se ne predaju i uoči uzvrata najavaljuju ofenzivu i pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako će Rijeka igrati na Kantridi pred punim stadionom braniti vodstvo od 1-0 i vaga je malo na njihovoj strani, mi ćemo napraviti sve da okrenemo situaciju. Činjenica je da je Rijeka u gostima dobila utakmicu, nije primila pogodak i uzvrat će igrati na svom terenu pred punim stadionom, ali ja ne želim podcjenjivati ni umanjivati vrijednost i snagu svoje ekipe", kazao je trener Dinama Zoran Mamić, koji je uvjeren da će njegovi igrači dati sve od sebe da podignu trofej i osvoje dvostruku krunu.

"Takve su utakmice na kraju prvenstva vrlo teške i zahtjevne, sigurno će dokazivanje karaktera biti jedan od glavnih faktora koji će odlučiti uzvratnu utakmicu finala Kupa", kazao je Mamić, koji je dodao kako će Josip Šimunić trebao biti spreman za uzvrat s Rijekom. Dinamo je u pretposljednjem kolu Prve HNL u Puli kod Istre doživio poraz (1-2), ali je igrao bez ozlijeđenih Šimunića i Duje Čopa i Šimunića, suspendiranih Soudania i Domagoja Antolića, te Arjena Ademija. Svi oni će najvjerojatnije biti na raspolaganju za finale Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka u velikoj euforiji dočekuje uzvrat finala, sve ulaznice za stadion Kandrida su rasprodane, a Riječani vjeruju da će pokal Kupa, poznato 'Rabuzinovo sunce', koje je još od subote izložen na Korzu ispred gradskog poglavarstva, ostati u njihovu gradu.

Rijeka je u subotu u HNL-u s lakih 5-1 nadigrala u Zagrebu Lokomotivu, no trener Matjaž Kek je u velikim problemima sa sastavom. Zbog kartona će nedostajati Ivan Krstanović, Damir Zlomislić i Goran Leovac, a ozlijeđeni su Knežević, Marić, i Maleš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao trener sam jako zadovoljan da mogu biti trener momčadi koja na kraju sezone ima prilike osvojiti trofej. Nama pozitivan rezultat iz Maksimira daje pozitivnu energiju, ali smo svjesni činjenice u kakvom će raspoloženju Dinamo doći. Igrat ćemo protiv najbolje ekipe u državi. Sa strojem koji 'melje' već devet godina u hrvatskom nogometu. Oni mogu pobijediti svakoga na svakom stadionu u Hrvatskoj, ali stojim iza toga da i Rijeka baš svakog može pobijediti na Kantridi. No što ima bolje od ove utakmice. Jedva je čekam. Ima li većeg motiva?", kazao je Matjaž Kek.

Utakmica započinje u 20 sati, a Rijeka će tražiti svoj treći osvojeni Kup, dok je Dinamo na pragu rekordnog 13. naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put Dinama i Rijeke do finala Hrvatskog nogometnog kupa:

DINAMO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1/16: Suhopolje - Dinamo 0-6

Osmina finala: Zagora - Dinamo 0-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtfinale: Dinamo - Hajduk 5-0, 2-1

Polufinale: Slaven Belupo - Dinamo 0-2, 1-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA

1/16: Rijeka - Zmaj 11-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmina finala: Podravina - Rijeka 1-3

Četvrtfinale: Rijeka - Osijek 1-0, 0-1, 4-3 11m

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinale: Rijeka - Istra 1961 2-1, 1-0

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo