NOVI NEREDI HULIGANA / Rat navijača i policije u Mostaru

Pred sam kraj velikog derbija osmine finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Veleža došlo je do novih nereda nakon što su domaći navijači upali na teren.

28.9.2011.
21:39
VOYO logo

Susret osmine finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Veleža prekinut je u samoj završnici nakon što su domaći navijači upali na teren.

Do incidenta je došlo u sudačkoj nadoknadi kada je Rijad Demić postigao gol za vodstvo Veleža od 1:0. Nakon toga su navijači Zrinjskog preskočili ogradu stadiona u Mostaru i utrčali na teren, a gostujući nogometaši se povukli u svlačionicu nakon čega je sudac odlučio prekinuti susret. Pripadnici specijalne policije uporabili su suzavac i silu pri čemu su četvorica policajaca ozlijeđena, a više huligana uhićeno, potvrdili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasilje je, prema navodima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećka Bošnjaka, odmah nastavljeno ispred stadiona Zrinjskog gdje je oko 200 huligana bocama i drugim predmetima zasulo pripadnike policijskih postrojbi. Prema njegovim riječima pripadnici specijalne policije u dva su navrata zbog toga uporabili suzavac, a zatim i sredstva prinude kako bi spriječili da izgredi eskaliraju. Glasnogovornik Bošnjak dodao je da u gradu nisu zabilježeni izgredi, dok su na svim većim raskrižjima te uzduž prometnice koja je bila prva borbena crta tijekom rata između većinskog bošnjačkog i hrvatskog dijela Mostara raspoređeni pripadnici policije.

To je drugi incident na nogometnim terenima u BiH u proteklih sedam dana. Prošlog vikenda navijači Borca iz Banja Luke izazvali su incidente na utakmici protiv sarajevskog Željezničara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo