MEĐUGORSKA SENZACIJA / Rapsodija u New Yorku: Čilić razbio Berdycha za polufinale US Opena!

Image
Foto: AP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena nakon što je u četvrtfinalu nakon dva sata i 12 minuta igre pobijedio Čeha Tomaša Berdycha 6-2, 6-4, 7-6 (4).

4.9.2014.
23:08
AP
VOYO logo

NEW YORK - Najbolji hrvatski tenisač MarinČilić plasirao se u polufinale posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena nakon što je u četvrtfinalu nakon dva sata i 12 minuta igre pobijedio Čeha TomašaBerdycha 6-2, 6-4, 7-6 (4).

Čilić se tako po drugi put u karijeri plasirao u polufinale jednog od četiri najveća turnira na svijetu. Prvi put to mu je uspjelo na Australian Openu 2010. kada ga je na putu do finala zaustavio Andy Murray. Bio je ovo ujedno Čilićev treći pokušaj da se domogne polufinala u New Yorku. Prije pet godina u četvrtfinalu je izgubio od Argentinca Juana Martina del Potra, a prije dvije godine svladao ga je NovakĐoković. Sada je napokon bio uspješan. U polufinalu će igrati protiv pobjednika susreta između Švicarca RogeraFederera i Francuza GaelaMonfilsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je protiv Berdycha odigrao jedan od svojih najboljih mečeva u karijeri. Posebice u prva dva seta koja je dobio nakon nešto više od sat vremena igre. U prvom setu Čilić je šestom tenisaču svijeta tri puta uzimao servis uz jedan izgubljeni za 6-2 nakon svega 28 minuta igre. I drugi set je Čilić otvorio 'breakom', a potom sigurnom igrom prednost sačuvao za vodstvo 6-4.

Nakon što je izgubio servis na otvaranju prva dva seta, Berdych je tek u trećem setu uspio obraniti početni udarac. Potom je načinio 'break' i poveo 3-0. Imao je i vodstvo 4-1, no Čilić se uspio vratiti i u sedmoj igri je oduzeo servis svom suparniku za 3-4, a zatim izjednačio na 4-4. Kako su oba tenisača zadržala svoje servis o pobjedniku trećeg seta odlučila je trinaesta igra. Iako je Berdych prvi načinio mini break, Čilić je odmah vratio servis, a potom kod rezultata 4-4 osvojio tri poena za konačnu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov deveti međusobni susret i četvrta Čilićeva pobjeda. Ove godine već ga je dobio prije dva mjeseca u 3. kolu Wimbledona. Osim u Wimbledonu, Čilić je Berdycha pobijedio još u dva navrata, 2013. na travi u Queen's Clubu te 2011. u dvorani u Marseilleu.

Posljednji hrvatski polufinalist na US Openu bio je GoranIvanišević, koji 1996. godine poražen od PeteaSamprasa, nakon što je u četvrtfinalu nadigrao StefanaEdberga, kojemu je to bio posljednji meč na US Openu. Ivanišević je i ovoga puta bio u Flushing Meadowsu, no ovoga puta kao Čilićev trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo