'Moram preuzeti odgovornost' / Rakitić: Znamo da moramo bolje

Image

'Moramo dominirati, držati loptu i pritiskati ih. Ne smijemo previše razmišljati o njihovoj igri. Dobro smo analizirali prvu utakmicu. I mi sami igrači znamo da smo mogli odigrati bolje, no sve je na nama', kazao je Rakitić.

18.11.2013.
18:48
VOYO logo

Nakon islandskih 0-0 hrvatska nogometna reprezentacija nema više vremena, niti mjesta za pogrešan korak ukoliko želi idućeg ljeta sudjelovati na svjetskom prvenstvu u Brazilu, kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu Ivan Rakitić.

Hrvatsku u sutrašnjem uzvratnom dvoboju dodatnih kvalifikacija jedino pobjeda protiv Islanda vodi u Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo dominirati, držati loptu i pritiskati ih. Ne smijemo previše razmišljati o njihovoj igri. Dobro smo analizirali prvu utakmicu. I mi sami igrači znamo da smo mogli odigrati bolje, no sve je na nama", kazao je Rakitić.

U većini analiza hrvatske nogometne reprezentacije Rakitić se spominje kao jedan od ključnih igrača 'kockastih'. Međutim, iako je ove sezone jedan od najboljih igrača Seville, u reprezentaciji nikako da pokaže svoje prave kvalitete. U 18 nastupa u dresu andaluzijskog kluba zabio je devet golova, dok je u 'kockastom' dresu u kvalifikacijama za SP zabio samo jedan pogodak i to Makedoncima u Skopju u pobjedi 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram preuzeti odgovornost za svoje igre. Premda je Modrić izjavio kako preuzima odgovornost za lošu igru hrvatske vrste, nikada ne može samo jedan igrač biti kriv. Svi zajedno moramo dodatni malo više", pojasnio je Rakitić poručivši kako se nada punom stadionu.

"Ljepše je igrati pred punim stadionom. Nadam se da će nas navijači bodriti kako bi izborili svjetsko prvenstvo", zaključio je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo