NOVA LICA U ZAVRŠNICI / Prvo finale nakon skoro deset godina bez Nadala, Federera ili Đokovića!

Image
Foto: AP

Posljednji put da barem jedan od spomenutog trojca nije bio u finalu se dogodilo u siječnju 2005. u Melbourneu, kad je u finalu Australian Opena Rus Marat Safin svladao Australca Lleytona Hewitta.

7.9.2014.
9:03
AP
VOYO logo

MarinČilić priča je dana, kako u Hrvatskoj, tako i šire. Hrvatski tenisač očitao je lekciju RogeruFedereru u polufinalu US Opena čime je postao prvi Hrvat koji se probio do pojedinačnog finala posljednjeg Grand Slam turnira sezone.

Briljantni Čilić uništio Federera i ušao u finale US Opena!

Koliko je vrijedna Čilićeva pobjeda najbolje govori podatak da je prošlo gotovo deset godina otakako se za Grand Slam naslov neće boriti Roger Federer, RafaelNadal ili NovakĐoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put da barem jedan od spomenutog trojca nije bio u finalu se dogodilo u siječnju 2005. u Melbourneu, kad je u finalu Australian Opena Rus MaratSafin svladao Australca LleytonaHewitta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar znak za Marina Čilića je što je tada Safin za prolaz u finale pobijedio Rogera Federera. 

Za razliku od Safina, koji je tada protiv Švicarca spasio meč-loptu i do pobjede stigao u pet setova, Čilić je do slavlja protiv jednog od najboljih tenisača svih vremena stigao na impresivan način, ostavljajući 33-godišnjeg Švicarca bez odgovora na njegov atomski tenis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike