DRAMA NAD DRAMAMA / Prvi pravi rukometni šok u Londonu!

Image
Foto: AP

Mađari su dugo bili kandidati za odlazak kući. U skupini B, u kojoj je dominirala Hrvatska, tek su u posljednjem kolu osigurali četvrtfinale, ali onda su se pobrinuli za najveće iznenađenje rukometnog turnira.

8.8.2012.
15:33
AP
VOYO logo

U četvrtfinalu je Mađarska nakon dva produžetka izbacila pobjednika skupina A - Island rezultatom 34:33 iako su rukometaši sa sjevera Europe polufinale već imali u džepu.

Prvo poluvrijeme pripalo je Mađarima (16:12), no u drugom su dijelu Islanđani sasvim preokrenuli rezultat. Drama svih drama kulminirala je u samom finišu susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island je samo gol prednosti (27:26) te sedmerac 14 sekundi prije kraja utakmice. Polufinale je praktički bilo osigurano, ali tako nije mislio sjajni mađarski vratar Nandor Fazekas.

35-godišnji mađarski golman obranio je sedmerac  Gudjonssonu, a u brzom napadu Mađarskoj je  tri sekunde prije Lekai donio produžetke (27:27).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U produžecima se igralo još 20 minuta da bi na koncu Mađari slavili 34:33 te time izborili polufinale olimpijskog turnira. Isti uspjeh su ostvarili i prije osam godina u Ateni kada su izgubili od - Hrvatske.

U Londonu ih, na njihovu sreću, čeka bolji iz dvoboja Danska - Švedska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo