Protiv klupskog vratara / Prvi francuski napadač još nije zabio: 'Neka se ponovi '98.'

Image
Foto: AP Images

Olivier Giroud, koji sa Zidaneom dijeli četvrto mjesto najboljeg strijelca u povijesti Francuske (31 gol), u Rusiji nije zabio niti jedan pogodak

10.7.2018.
14:54
AP Images
VOYO logo

Jedino u prvom kolu skupine, protiv Australije, nije startao, no francuska devetka i dalje je bez gola na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Napadač koji je šest sezona tresao premierligaške mreže za Arsenal, ovaj siječanj prešavši u Chelsea, prvi je izbor Didiera Deschampsa. I unatoč njegovoj neefikasnosti, Francuska je lagodno prošla u polufinale, koje igra večeras protiv Belgije.

"Možda taj trenutak bude danas ili u finalu. Čak i ako ne zabijem neće mi smetati. Stéphane Guivarc'h 1998. nije zabio nijedan gol, Christophe Dugarry je zabio samo jednom pa smo bili prvaci. Ne bi mi bilo žao da se to ponovi za moj slučaj", izjavio je Olivier Giroud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi spriječio izraženije kritike, večeras će morati zabiti klupskom kolegi iz Chelseaja jer na belgijskim vratima bit će Courtois. Optimizma mu ne nedostaje, jer ključna je momčad, ističe.

"Zaista smo dobri i fizički i u glavi. Sva svjetla su nam zelena u ovom trenutku. Imamo iskustva za ovekvae utakmice. Nismo se previše umorili do sada na prvenstvu i mislim da će ovaj završni sprint biti bolji za nas nego prije dvije godine na Euru, kad smo ostali na korak do cilja", podvukao je Giroud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Hoće li legendarni Francuz pjevati Marseljezu? 'Iako je na belgijskoj klupi bilo bi sasvim normalno'

>> Macron dolazi u 'ruski Versailles', iz Bruxellesa stiže kraljevski par

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo