LUDA POBJEDA MIAMIJA / Prvaka NBA lige odlučit će sedma utakmica!

Image
Foto: AP

Miami je gubio 13 koševa u trećoj četvrtini, ali je LeBron James, koji je ostvario triple double sa 32 koša, 11 asistencija i deset skokova, preokrenuo rezultat.

19.6.2013.
9:45
AP
VOYO logo

MIAMI - Miami Heat je sinoć pobjedom od 103-100 nad San Antonio Spursima nakon produžetka osigurao sedmu utakmicu NBA finala.

Miami je gubio 13 koševa u trećoj četvrtini, ali je LeBronJames, koji je ostvario triple double sa 32 koša, 11 asistencija i deset skokova, preokrenuo rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio se nije predavao i čak je 28.8 sekundi prije kraja imao pet razlike. James je smanji razliku tricom, a KawhiLeonard je promašio jedno slobodno bacanje za San Antonio ostavljajući Miamiju nadu jer je u zadnjim sekundama gubio samo tri razlike.

Tada je RayAllen, koji je zabio 20 koševa, preuzeo glavnu ulogu pogodivši tricu iz svog prvog pokušaja te večeri pet sekundi prije kraja utakmice i osiguravši tako produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će biti koš kojeg ću se sjećati dugo vremena. Imat će posebno mjesto zbog situacije", rekao je Allen novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U produžetku je San Antonio prestao zabijati koševe 2:42 minute prije kraja kod rezultata 100-97, ali su onda opet James i Allen preuzeli kontrolu i preokrenuli rezultat. Allen je tada upotpunio savršenu igru pogodivši dva slobodna bacanja i osiguravši Miamiju prednost od tri koša koje nije izgubio do kraja.

"To je najbolja utakmica koju sam do sada igrao. Blagoslovljen sam jer sam dio toga", rekao jer James.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvremenu su Spursi imali prednost od šest koševa, a TimDuncan je do tog trenutka na utakmici "sakupio" 25 koševa što je bilo više od cijele Miamijeve "Velike trojke" - Jamesa, DwyaneaWadea i ChrisaBosha - koji su zajedno zabili 21 koš.

Miami, koji je gubio 13 razlike u trećoj četvrtini, i smanjio na 75-65 na početku zadnje četvrtine. Tada je MarioChalmers pogodio tricu, a James polaganje Kod rezultata 79-74, James je pokrenuo seriju od 11-3 zabivši ili asistirajući za devet od Miamijevih 11 i dovevši Heat na 84-82 šest minuta do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima Spursa najučinkovitiji je bio Duncan sa 30 koševa i 17 skokova, a TonyParker je dodao 19 koševa, dok je Leonard zabio 22.

Sedma utakmica se igra u Miamiju u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo