Prvak se ubio jer je uhvaćen u ljubavnoj prevari?

Olimpijski prvak u maratonu, Kenijac Samuel 'Sammy' Wanjiru, poginuo je u vlastitoj kući u Rift Valleyu u gradu Nyahururu.

16.5.2011.
13:37
VOYO logo

Samuel Sammy Wanjiru osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, a u međuvremenu je vodio buran život u kojem su veliku ulogu imale stalne svađe s njegovom suprugom Trizom Njeri.

Wanjiru je optužen jer je supruzi prijetio da će je ubiti, a na udaru zakona je bio i zbog ilegalnog posjedovanja kalašnjikova. Gospođa Njeri je naposljetku povukla optužbe tvrdeći da se pomirila sa suprugom, ali očito tu nije bio kraj lošim odnosima u obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef policije u Nyahururu, gradu koji je od Nairobija udaljen oko 159 kilometara, otkrio je lokalnim novinama cijelu priču. U večeri tragedije, gospođa Wanjiru se neočekivano vratila kući te zatekla supruga u naručju 'prijateljice'. Došlo je do svađe, nakon čega je Wanjiru pao s balkona.

Policija i dalje provodi istragu, ali jedno je sigurno - Kenija je izgubila velikog trkača i to u najbolim godinama. Osim što je bio najmlađi olimpijski pobjednik od 1932. godine, Wanjiru je postavio rekorde na maratonima u Londonu i Chicagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo