FENOMENALNI VESLAČI / Prva medalja za Hrvatsku u Londonu!

Nakon što je u kvalifikacijama i polufinalu upisao uvjerljive pobjede, naš je četverac u finalu osvojio drugo mjesto te Hrvatskoj donio prvu olimpijsku medalju u Londonu.

3.8.2012.
12:29
VOYO logo

Četverac u sastavu Martin i Valent Sinković, Damir Martin i David Šain osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Hrvatski veslači su u finalnoj utrci imali drugo vrijeme zaostavši za olimpijskim pobjednicima, Nijemcima dvije sekunde i 30 stotinki. Treće mjesto pripalo je Australcima koji su za hrvatskim kvartetom zaostali manje od pola sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Iako se činilo da je hrvatski četverac na pariće, nakon uvjerljivih pobjeda u kvalifikacijama i polufinalu, blagi favorit za zlato, njemački veslači su od starta finala ipak bili nedodirljivi.

Već na pola utrke su imali dužinu čamca ispred hrvatske posade čije su drugo mjesto stalno ugrožavali Australci. Na kraju su Nijemci s vremenom 5:42.48 prvi prošli ciljnom linijom. Hrvatska je ostvarila rezultat 5:44.78, dok je brončana Australija odveslala 5:45.22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Vjetar odnio zlato

Srebrna medalja četverca na pariće ukupno je 18. hrvatska medalja na ljetnim olimpijskim igrama od samostalnosti, sedma srebrna i treća veslačka.

Nakon utrke hrvatski veslači bili su jako umorni i pomalo nesretni što nisu uzeli najsjajnije odličje. Zajednički su se složili da im je priliku za zlato oduzeo vjetar koji je uoči starta utrke promijenio smjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Namjestili smo čamac na smjer u kojem je vjetar puhao prije utrke. Međutim, uoči samog starta okrenuo je na kontru i tu više nismo mogli ništa. Odveslali smo odličnu utrku, ali moram priznati, nadali smo se zlatu. I zato smo malo nesretni", rekao je Martin Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo