UPOZORENJE SPORTAŠU / 'Prostitucija nije u olimpijskom duhu'

Image

Novozelandski olimpijski odbor najavio je tužbu protiv 23-godišnjeg Logana Campbella koji je otvorio javnu kuću kako bi financirao svoj nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

7.10.2009.
10:07
VOYO logo

WELLINGTON - Novozelandski olimpijski odbor (NZOC) zaprijetio je da će tužiti svog taekwondoista Logana Campbella (23) koji planira financirati svoj nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. zaradom ostvarenom od vođenja javne kuće.

Campbella je nastup na Igrama u Pekingu prošle godine stajalo 150. 000 novozelandskih dolara (110,600 američkih dolara). Budući da su mu novac za to uglavnom dali roditelji, odlučio je promijeniti ploču i s prijateljem početkom ove godine otvorio javnu kuću u Aucklandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj je plan objelodanio u srpnju kazavši tada da se nada da će sakupiti 300,.000 novozelandskih dolara kako bi olakšao svojim roditeljima i kako bi se mogao više koncentrirati na trening.

Nakon što se o ovom slučaju nije izjašnjavao tri mjeseca, NZOC je uputio pismo upozorenja Campbellu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da vaše djelovanje u potpunosti nije u skladu s olimpijskim vrijednostima", stoji u pismu kojeg je potpisao glavni tajnik NZOC-a Barry Maister.

Campbell, koji nije osvojio medalju u Pekingu, stao je u obranu svog poslovnog projekta i prikupljanja sredstava. Poručio je da je vođenje javne kuće legalno u Novom Zelandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kraju dana osjećam se kao da nisam nikoga iskoristio jer nitko ne mora biti tamo, nikoga ne prisiljavamno da bude tamo. Svi su tamo vlastitom voljom", rekoa je 23-godišnji Campbell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo