'PROBLEMI' UOČI JEDNE OD KLJUČNIH UTAKMICA ZA VATRENE: Finska ne želi igrati na Rujevici! 'Protivimo se odluci HNS-a'

Image
Foto: PIXSELL

Menadžeru finske nogometne reprezentacije Lennartu Wangelu ne sviđa se odluka HNS-a što je utakmicu Hrvatske i Finske 6. listopada prebacio iz Osijeka u Rijeku.

27.9.2017.
11:25
PIXSELL
VOYO logo

HNS je zaprimio i službenu potvrdu od strane Fife i Uefe da će se kvalifikacijska utakmica između Hrvatske i Finske odigrati u Rijeci. Rujevica će na kraju biti domaćin ove važne kvalifikacijske utakmice za Vatrene, a od Gradskog vrta se odustalo zbog travnjaka koji je bio u vrlo lošem stanju. Uz to, postoji opravdani strah kako će u tom periodu padati kiša i kako bi travnjak mogao biti natopljen vodom.

"Poštivajući uobičajenu proceduru UEFA-e u ovakvim slučajevima, neovisni stručnjak posjetio je ovoga tjedna stadion u Osijeku i očekivano potvrdio stav HNS-a kako je travnjak u vrlo lošem stanju, a kako je posebno zabrinjavajući sustav drenaže koji u slučaju nove kiše ne bi izdržao veće količine vode te bi odigravanje susreta bilo dovedeno u pitanje", stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strah od situacije viđene u Zagrebu na natopljenom Maksimiru

Kako se ne bi ponovila situacija viđena u Zagrebu, kad je susret Hrvatske i Kosova zbog lošeg vremena i vaterpolskih uvjeta na Maksimiru bio prekinut u 21. minuti i nastavljen sljedeći dan u nedjelju, što je poremetilo planove Vatrenima za sraz s Turskom koji su hrvatski nogometaši izgubili 1-0, HNS je odlučio ovaj bitni dvoboj s Finskom za odlazak na SP u Rusiju 2018. godine prebaciti na puno bolji travnjak na Rujevici.

HNS ŠOKIRAO SLAVONCE, A ONDA USLIJEDIO HLADAN TUŠ ZA SVE NAVIJAČE: Vatreni protiv Finske u Rijeci, cijene ulaznica vrtoglave

No, to se nije svidjelo menadžeru Finske Lennartu Wangelu koji je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da će se utakmica igrati u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Premjesti li se utakmica ne možemo garantirati da ćemo imati tako dobre uvjete za pripremu'

"Protivimo se odluci da se utakmica prebaci u Rijeku. Vidjeli smo slike terena iz zraka, teren bi izdržao iako nije u idealnom stanju", izjavio je Lennart Wangel za finski medij Yle Sporten i nastavio:

"Pregledali smo hotele i terene za trening i zadovoljni smo. Premjesti li se utakmica u drugi grad ne možemo garantirati da ćemo imati tako dobre uvjete za pripremu. A tu su i navijači, njih 400-tinjak priprema se za put u Osijek i sigurno im nije svejedno što će se ipak igrati u 450 km udaljenoj Rijeci", dodao je Wangel i osvrnuo se na još jednu stvar koja je zasmetala Fince.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U petak je na službenoj presici HNS izvjestio javnost kako je utakmica prebačena u Rijeku, a tek je taj dan poslan zahtjev za premještanjem susreta. E vidite, takvo što ne odobravamo. No na kraju krajeva, nije važno igrali u Osijeku ili Rijeci, važno da je travnjak dobar", zaključio je Wangel.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo