FINALE VATERPOLSKE EUROLIGE / Primorac Iznenadio Pro Recco i postao prvak Europe

Image

Kotorani su pobijedili favorizirane Talijane 8-7 nakon produžetka (7-7). U utakmici za treće mjesto Jug CO je 14-13 pobijedio Mladost.

23.5.2009.
19:47
VOYO logo

Vaterpolisti Primorca novi su prvaci Europe. Oni su u finalu Eurolige u Rijeci iznenadili branitelje naslova talijanski Pro Recco i slavili 8-7. Kotorani su bili bolja momčad, no unatoč tomu slavili su tek nakon produžetka. U "regularnom" dijelu bilo je 7-7. Da pobjedom okončaju ranije utakmicu, Primorac su spriječili suci vrlo dvojbenim odlukama tijekom susreta.

U dvoboju za treće mjesto, vaterpolisti Juga osvojili svladali su Mladost 14:13. Premda to znači i formalno naziv treće najbolje vaterpolske momčadi svijeta taj naslov nije zadovoljio Dubrovčane, kao što se ni vaterpolisti Mladosti nisu previše trsili da pobjede u utakmici "gubitnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice, koju nijedna momčad nije htjela bio je vratar Juga CO Mirko Nižić koji je obranio 11 lopti. Ove dvije momčadi ponovno će se sastati 30. svibnja u Gružu. Tada će igrati treću utakmicu finala za prvaka Hrvatske. Dubrovčani vode s 2-0, a za naslov im treba još jedna pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo