Svijet sporta potresla smrt još jedne legende

Legendarni britanski veslački kormilar Acer Nethercott, osvajač srebrne medalje u osmercu na Olimpijskim igrama u Pekingu, preminuo je u 36. godini od tumora na mozgu.

28.1.2013.
10:24
VOYO logo

Nethercott je posljednjih godina bolovao od tumora na mozgu, a u nedjelju je izgubio borbu. Bio je jedan od najpoznatijih svjetskih kormilara. Dvaput je vodio čamac Oxforda do pobjede u slavnoj sveučilišnoj utrci protiv Cambridgea.

Nakon studentskih dana najprije je 2007. osvojio broncu u osmercu na Svjetskom prvenstvu, a godinu kasnije okitio se srebrom na Olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji veliki vratar Werdera i Schalkea Oliver Reck (46) pretrpio je težak srčani udar tijekom boravka na skijanju u Austriji…

Reck je u četvrtak otputovao s prijateljima u Fieberbrunn pokraj Kitzbühela na kratak skijaški odmor. Već se u petak ujutro, međutim, tijekom boravka na snijegu požalio na probleme s disanjem, bolove u prsima i opću slabost. Jedan od prijatelja je srećom brzo reagirao i alarmirao gorsku službu spašavanja koja je Recka helikopterom prebacila u Salzburg. U tamošnjoj mu je bolnici dijagnosticiran težak srčani udar. Odmah je operiran i ugrađena mu je premosnica. Još će tjedan dana ostati u bolnici, a nakon toga mu slijedi odlazak na rehabilitaciju. Reck je od 1985. do 1998. branio za Werder, a potom je sedam sezona čuvao vrata Schalkea. Za njemačku je reprezentaciju odigrao jednu utakmicu, a bio je i rezervni vratar na Europskom prvenstvu 1996. na kojem je ''elf'' posljednji put postao prvak. Nakon karijere je bio trener golmana u Schalkeu, te prvi trener drugoligaša Duisburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo