TROSTRUKI OLIMPIJSKI POBJEDNIK / Preminuo legendarni kubanski boksač

Image
Foto: Wikipedia

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60. godini.

12.6.2012.
8:04
Wikipedia
VOYO logo

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda TeofiloStevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60. godini, javili su u ponedjeljak navečer kubanski mediji.

Stevenson je osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Muenchenu 1972., u Montrealu 1976. i u Moskvi 1980. godine i bio je opće priznat kao najbolji amaterski boksač svoga vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Montreala američki boksački promotori ponudili su mu pet milijuna dolara za meč s profesionalnim svjetskim prvakom u teškoj kategoriji MuhammadomAlijem. Stevenson je ostao lojalan kubanskoj revoluciji koja je profesionalni sport stavila izvan zakona i odbio ponudu. "Što je milijun dolara prema ljubavi osam milijuna Kubanaca", rekao je.

Osim triju olimpijskih, osvojio je i tri naslova amaterskog svjetskog prvaka. Po završetku karijere bio je trener kubanskih boksača i potpredsjednik kubanskog boksačkog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo