NEKAD SU NAM BILI MUŠTERIJA... / Predstavljamo današnje protivnike Hrvatske: Spanoulis i grčki 'pick' više nisu jedine opcije

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U međusobnim susretima je 5-5, ali četiri hrvatske pobjede su iz doba kad je Velimir Perasović još bio igrač. U novije doba Hrvatska je uspjela pobijediti Grčku samo prije dvije godine u Sloveniji

6.9.2015.
9:15
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dan nakon derbija sa Slovenijom Hrvatsku očekuje novi težak ispit. Izabranici Velimira Perasović će večeras u 21 sat odmjeriti snage s Grčkom.

Reprezentacija koju stručnjaci svrstavaju u najuži krug favorita za medalje, zajedno s Francuskom, Srbijom i Španjolskom. Znaju kako se osvajaju medalje, posljednji su put na postolju bili 2009. u Poljskoj, gdje su osvojili broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vasilis Spanoulis je nekad mnogo togao morao napraviti sam, kao što je činio kad je vukao Olympiakos do dva naslova prvaka Europe. Danas više nije tako.

Roko Ukić će reći da Grčka ima deset igrača koji bi mogli biti u svakoj reprezentaciji. Izbornik Fotsis Katsikaris uspostavio je sustav u kojem Spanoulis i poznati grčki "pick" nisu jedina opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imena mladog Giannisa Antetokounmpa, igrača srednje generacije poput Calathesa, Papanikolaua ili Koufusa, te iskusnih Zisisa, Bourusisa, Pritezisa, Perperogloua dokaz su širine koju Grci imaju.

U međusobnim susretima je 5-5, ali četiri hrvatske pobjede su iz doba kad je VelimirPerasović još bio igrač. U novije doba Hrvatska je uspjela pobijediti Grčku samo prije dvije godine u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo