Luksuzni turistički resort / Posjetili smo Soči, Staljinovu omiljenu destinaciju u kojoj su održane najskuplje Olimpijske igre u povijesti

Crno more, hoteli od pet zvijezdica, restorani, a 45 minuta vožnje udaljen je i planinski resort Krasnaja poljana

3.7.2018.
22:36
VOYO logo

S Pantovčaka su objavili kako Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović putuje i na četvrtfinale u Soči. Ovaj put ide, kao, službeno, odazvala se na poziv Ruske federacije, a trebala bi se u Sočiju sastati i s ruskim premijerom Dimitrijem Medvedovim, koji će također biti na utakmici.

A Soči je slavan ruski turistički resort, a bio je i domaćin najskupljih Olimpijskih igara u povijesti. Crno more, hoteli od pet zvijezdica, restorani, luksuzni Soči je Ljetni hot spot Rusa, 45 minuta vožnje udaljen je planinski resort Krasnaja poljana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sochi je grad u kojem ujutro mozete skijati, a poslijepodne surfati, omiljeno ljetovalište Staljina koji je tu liječio artritis, naravno voli navratiti i Vladimir Putin.

U luci u Sočiju uoči četvrtfinala usidrena je jahta Vladimira Putina, kao i ona premijera Medvedeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplje olimpijske igre u povijesti

Soči je jedan od najdužih gradova svijeta, proteže se prostorom od 140 kilometara duž obalu Crnog mora. 25 kilometara od Sočija nalazi se Adler, smješten 10 km od granice s Gruzijom. Tu je smještena staza za Formulu 1 u blizini velebnog Olimpijskog parka, u kojem je Soči 2014. ugostio najskuplje igre u povijesti. Koštale su 50 milijardi dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to vrhunac Putinovog predsjednikovanja, Rusija je isvojila najviše zlatnih medalja - 13, a onda se 2016. razotkrila najveća doping afera u povijesti sporta. Ovdje negdje u Olimpijskom selu agenti su pod nadzorom države mijenjali nečiste uzorke za čiste, sve je razorkrio ruski zviždač Grigorij Radcenkov koji tvrdi da je u doping programu sudjelovalo vise od 1000 sportaša.

Stadion Fisht dizajniran je u obliku otvorene školjke, podsjeća na splitski Poljud. Ondje će hrvatska reprezentacija protiv sebe imati oko 45 tisuća Rusa. Hoće li nakon Kalinjingrada, Nižnji Novgoroda, Rostova i Soči biti sretan ruski grad za Hrvate?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo