IMAO MINIMALNE ŠANSE / Pravo čudo: Muamba je ustao iz mrtvih!

Image
Foto: PIXSELL

Liječnik Jonathan Tobin kazao je kako je Muambino srce nije kucalo u periodu od 48 minuta otkad se srušio na terenu White Hart Lanea do dolaska u bolnicu, a potom su ga čak pola sata neuspješno oživljavali.

21.3.2012.
19:50
PIXSELL
VOYO logo

LONDON - Nogometaš Boltona FabriceMuamba bio je "klinički mrtav" čak 78 minuta, tvrde liječnici, koji su i sami iznenađeni čudesnim oporavkom nogometaša koji je doživio srčani udar na utakmici četvrtfinala FA Cupa Tottenham - Bolton.

Liječnik JonathanTobin kazao je kako je Muambino srce nije kucalo u periodu od 48 minuta otkad se srušio na terenu White Hart Lanea do dolaska u bolnicu, a potom su ga čak pola sata neuspješno oživljavali u Klinici za srčane bolesti u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojali smo se najgoreg jer su njegove šanse doista bile minimalne. Ovo je pravo čudo", kazao je Tobin, koji je preuzeo Muambu u bolnici. Njegov kolega AndrewDeaner kardiololog je koji je na White Hart Laneu bio kao gledatelj, te je odmah utrčao na teren u pomoć nesretnom Muambi.

"Ako se nešto može nazvati čudom, onda je to njegov oporavak. Tijekom davanja pomoći nije davao nikakve znakove života, a takve su mu bile i šanse da preživi", kazao je Deaner, koji tvrdi da Muamba sada nije u životnoj opasnosti, ali je prerano za ikakve prognoze glede nastavka njegove sportske karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da tabloid The Sun tvrdi da je Muamba nakon što je došao svijesti pitao - "Tko je pobijedio?", a kada mu je jedan od liječnika kazao da je dvoboj prekinut, navodno je rekao "Zbog čega?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo