GOLGETERSKA SEZONA NAŠEG VEZNJAKA / Pranjić na tragu van der Vaarta i Sneijdera

Image

Hrvatski nogometni reprezentativac ove sezone postigao je 21 pogodak, a u prošle tri ukupno 18.

23.4.2009.
17:55
VOYO logo

Gol Volendamu u gostujućoj 2-0 pobjedi Heerenveena u polufinalnom dvoboju Nizozemskoga nogometnog kupa u srijedu bio je 21. Danijela Pranjića ove sezone u svim natjecanjima. Time je rođeni Našičanin premašio broj postignutih golova u tri ranije sezone kada je ukupno u 18 navrata tresao suparničke mreže.

U Eredivisieju je 27-godišnji hrvatski veznjak zabio 16 golova, u Nizozemskom kupu četiri, dok je jedan dodao u Kupu UEFA-e. Odigrao je za Heerenveen ove sezone 36 utakmica. U tri ranije sezone Pranjić je zabio ukupno 18 golova, od čega 16 prvenstvenih (koliko samo ove sezone). Za istih tih 16 prvenstvenih pogodaka trebalo mu je 97 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispada da je s prosjeka od 0.16 golova po utakmici tijekom triju prvih sezona (došao u Heerenveen iz Dinama u ljetu 2005. godine) ove sezone podigao učinkovitost na 0.6 golova po utakmici.

Igrajući pak u prvim momčadima Osijeka Dinama i Heerenveena, od 2002. do 2008. godine u šest je sezona skupio svega 21 prvenstveni pogodak (182 utakmice), od čega je u prošloj sezoni (2007/2008) zabio pristojnih devet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pranjić je najbolji strijelac svog kluba ove sezone, te četvrti na ljestvici najboljih golgetera Eredivisieja. I dalje je samo dva gola udaljen od rekorda Rafaela van der Vaarta i Wesleyja Sneijdera, koji su u dvjema različitim sezonama došli do brojke od 18 prvenstvenih golova nakon 34 kola, najviše među veznim igračima u povijesti lige.

Za pokušaj dostizanja današnjih Realovih igrača Pranjić ima još tri prvenstvena dvoboja pred sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo