LUDILO U ADELAIDEU / Povratak Lancea gledalo 140.000 ljudi

Image

Biciklistički mag Lance Armstrong vratio se utrkama nakon pauze dulje od tri godine. Nastupio je na australskom "Tour Down Under", a gledala ga je masa od čak 140.000 obožavatelja.

18.1.2009.
14:56
VOYO logo

ADELAIDE - Oko 140 tisuća ljudi okupilo se u nedjelju u australskom Adelaideu kako bi svjedočili povratku najboljeg biciklista u povijesti, Amerikanca Lancea Armstronga (37), sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea. Ulicama Adelaidea vozio se 51 kilometar dugačak prolog etapne utrke "Tour Down Under" u kojem je pobijedio Australac Robbie McEwen, a Armstrong je stigao u cilj 64., s glavnom skupinom vozača.

U Australiji, a posebno u Adelaideu, već danima vlada ludilo, na svakom koraku su plakati sa Lanceovim likom, u hotelima nema slobodnih soba, a neki radijski voditelji uspoređuju njegov povratak sa uskrsnućem Isusa Krista!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novinari me uspoređuju s velikim povratnicima kao što su boksač Muhamed Ali i košarkaš Michael Jordan, te me ispituju bojim li se da neću biti na razini iz najboljih dana. Spreman sam prihvatiti taj rizik jer uživam u biciklizmu. Opušten sam i odlično se zabavljam, svaki dan vozim besplatno, i to nije posao kao što je bio slučaj na posljednja dva izdanja Toura 2004. i 2005. godine. Vratila se strast", izjavio je Armstrong.

Kad je prošle godine najavio svoj povratak, Teksašanin je istaknuo da mu je glavni motiv borba protiv raka. On sam je prebolio rak testisa, a potom je u razdoblju od 1999. do 2005. godine sedam puta zaredom osvojio Tour de France.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike