POVIJEST SE PIŠE NA KINESKOM: / 'Ovo je ostvarenje snova'

Image
Foto: AFP

18-godišnji Kinez rodom iz Pekinga Andong Song postao je prvi kineski igrač koji je draftiran u najjaču hokejašku ligu svijeta, američki NHL.

30.6.2015.
8:30
AFP
VOYO logo

Ovo je velika vijest za sve ljubitelje hokeja u Kini i za sam hokej u toj zemlji. Uz to, Kina želi dobiti domaćinstvo zimskih Olimpijskih igara 2022. godine i popularizacija hokeja u toj zemlji dobrodošla je.

"Da, on može postati hokejaški Yao Ming u toj zemlji", kazao je službeni dužnosnik za NBC News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andong Song je kao 172 pick na NHL draftu 2015. godine prošlu subotu izabran od strane New York Islandersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegovo draftiranje je ostvarenje snova za nekoliko generacija igrača hokeja na ledu u Kini", kazao je šef hokeja na ledu u Kini i izbornik kineske reprezentacije Yu Tiande, te je dodao:

Kina je jako slaba u zimskim sportovima

"Ovo draftiranje utjecati će na mnoge roditelje da podrže svoju djecu da se bave hokejom na ledu. Očekujem i da će Kina u budućnosti dosta svojih igrača poslati za Sjevernu Ameriku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kina je jako slaba što se tiče popularnosti zimskih sportova, a na posljednjim Zimskim Olimpijskim igrama održanim u Sočiju Kinezi su osvojili svega tri zlatne medalje. Samo za usporedbu, Rusija ih je osvojila 13 dok su Amerikanci uzeli devet zlata. Kina je u Sočiju ukupno zauzela dvanaesto mjesto po osvojenim medaljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veća popularizacija zimskih sportova

Kineska Vlada se nada kako će eventualno dodijeljivanje Zimskih Olimpijskih igara Kini pridonijeti većoj popularizaciji zimskih sportova u toj zemlji, a odluku o domačinstvu trebali bi doznati sljedećeg mjeseca.

"Jedva čekam vidjeti kako će NHL pojačati kineski utjecaj u toj ligi svijeta", jasan je urednik magazina Yang Wang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo