Ništa nije kao na slikama: 'Ovo su najgore pripreme koje sam ikada vidio'

Potpredsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) John Coates oštro je kritizirao organizatora narednih ljetnih Igara – brazilski grad Rio de Janeiro.

29.4.2014.
12:26
VOYO logo

Pripreme za Olimpijske igre 2016. godine su najgore koje sam ikada vidio! Cijela situacija je vrlo zabrinjavajuća", rekao je Coates za vrijeme govora u Australskom olimpijskom odboru.

"IOC je formirao posebnu skupinu ljudi koja će ubrzati pripreme i pomoći u organizaciji. Ali situacija na terenu je vrlo kritična. Najgora je stvar da ne postoji plan B", rekao je Coates ususret prvim Olimpijskim igrama u Južnoj Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad zaostaje u izgradnji borilišta, a troškovi izgradnje se gomilaju iz dana u dan. Osim sportskih objekata trenutno nedostaje i oko 3000 spavaćih mjesta u olimpijskom selu u luci Rio de Janeira.

"Situacija je gora nego u slučaju 2004. godine kada je Igre organizirala Atena. Povrh svega u Riju je trenutno velika ekonomska kriza, a to dodatno otežava samu organizaciju. Nema prevelike suradnje između zemlje, države i grada. Situacija je teška, no nemamo drugog izbora nego nastaviti s radom", zaključio je Coates, koji se već 40 godina bavi organizacijom Igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otežavajuća okolnost u ovom trenutku je i organizacija Svjetskog nogometnog prvenstva, koje započinje 12. lipnja, koje je također u velikom kašnjenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo