POSLJEDNJA UTRKA F1: / Rosberg starta ispred prvaka

Image

Dvojica Mercedesovih vozača krenut će iz prvog stratnog reda u utrku koja se u nedjelju vozi za Veliku nagradu Abu Dhabija.

28.11.2015.
16:10
VOYO logo

S prve pozicije krenut će Nico Rosberg kojem je ovo šesti uzastopni pole-position i sedmi u sezoni u kojoj je ostvario pet pobjeda i osvojio drugo mjesto ukupnog poretka vozača. Uz njegov bok kreće aktualni i trostruki svjetski prvak Lewis Hamilton, a sve to znači da je Mercedes u 2015. godini stigao do rekordnog ostvarenja u natjecanju. Naime, njihovi su vozači u subotu po petnaesti puta ostvarili dva najbolja kvalifikacijska rezultata što niti jednom dvojcu momčadi nikada nije pošlo za rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji ostalih najbolje je vrijeme ostvario Ferrarijev Kimi Räikkönen ispred Sergija Pereza iz Force Indije, dok je najveće iznenađenje tek šesnaesta startna pozicija četverostrukog svjetskog prvaka i trećeg u ovosezonskom poretku vozača. Još jedno mjesto slabiji od Sebastiana Vettela je Fernando Alonso.

REZULTATI: 1. Nico Rosberg (Njem/Mercedes) 2. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 3. Kimi Raikkonen (Fin/Ferrari) 4. Sergio Perez (Mek/Force India-Mercedes) 5. Daniel Ricciardo (Aus/Red Bull-Renault) 6. Valtteri Bottas (Fin/Williams-Mercedes) 7. Nico Huelkenberg (Njem/Force India-Mercedes) 8. Felipe Massa (Bra/Williams-Mercedes) 9. Danil Kvjat (Rus/Red Bull-Renault) 10. Carlos Sainz Jr (Špa/Toro Rosso-Renault)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo