FALCAO DOKRAJČIO BRAGU / Porto osvojio Europsku ligu

Image

Pogodak odluke postigao je čudesni Kolumbijac Falcao u 44. minuti. Bio je to njegov 18. gol u ovoj sezoni Europske lige čime je postavio novi rekord.

18.5.2011.
20:52
VOYO logo

U finalnom susretu nogometne Europske lige Porto je u Dublinu pobijedio Bragu 1:0 i po drugi put u povijesti slavio u ovom natjecanju.

Pogodak odluke postigao je čudesni Kolumbijac Falcao u 44. minuti. Bio je to njegov 18. gol ove sezone čime je "El Tigre", kako glasi nadimak ovog kolumbijskog napadača, postavio novi rekord po broju pogodaka u jednoj europskoj sezoni. Do ove sezone rekord je držao bivši njemački reprezentativac Jurgen Klinsmann koji je u sezoni 1995/96. za Bayern u Kupu Uefa zabio 15 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što se i očekivalo Braga je tražila put do uspjeha čvrstom i zatvorenom igrom bezu suviše rizika. Praktički cijelo prvo poluvrijeme je u tome i uspijevala i lakoćom je zaustavljala Portove napade. Međutim, pogreška Alberta Rodrigueza koji je u 44. minuti na centru 'prodao' jednu loptu, a Porto izveo brzu kontru za vodstvo 1:0 prelomila je utakmicu.

U nastavku susreta Braga je bila prisiljena otvoriti igru i zaigrati s daleko više rizika. Porto je, međutim, znalački sačuvao prednost i sasvim zasluženo stigao do velikog slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo