POLOVIČAN USPJEH HRVATSKIH KLUBOVA U EUROPI: / Rukometašice Lokomotive izborile polufinale EHF kupa, PPD Zagreb pometen u Sutinskim vrelima

Image

Hrvatske predstavnice izborile prolazak dalje s ukupnih 61-52

14.2.2021.
19:44
VOYO logo

Rukometaši PPD Zagreba u svom su 10. ovosezonskom nastupu u skupini B Lige prvaka pretrpjeli i 10. poraz, u zaostalom dvoboju 9. kola igranom u dvorani Sutinska vrela izgubili su od francuskog Nantesa sa 24-34 (8-20).

Bio je ovo treći susret zagrebaša u Ligi prvaka ovoga tjedna, nakon dvoboja protiv Celja PL u utorak i Barcelone u četvrtak, te je bio evidentan umor kod igrača hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti iz Nantesa lakoćom su pretrčavali svoje domaćine te kažnjavali svaku tehničku pogrešku pa je nakon prvih 20 minuta već bilo visokih 14-6 za Nantes. Do poluvremena je razlika narasla na 12, da bi Nantes s tri pogotka na startu drugog poluvremena stigao i do najvećih 15 razlike (23-8).

Image

14.02.2021., SD Sutinska vrela, Zagreb - EHF Liga prvaka, skupina B, 9. kolo, RK PPD Zagreb - HBC Nantes. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Do kraja susreta Zagreb je tek smanjio na konačnih minus 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji kod PPD Zagreba bio je SenjaminBurić sa šest golova, a isti učinak kod Nantesa je imao Baptiste Damartin-Bertrand.

PPD Zagreb je uvjerljivo posljednji u skupini, dok je Nantes s osam bodova šesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva u polufinalu EHF kupa

Rukometašice Lokomotive pak plasirale su se u polufinale EHF kupa nakon što su i u uzvratnom četvrtfinalnom dvoboju u Domu sportova nadigrale prašku Slaviju, ovoga puta sa 31-27 (13-13).

U prvom susretu igranom u subotu na istom mjestu bilo je 30-25 za Lokomotivu, pa su hrvatske predstavnice izborile prolazak dalje s ukupnih 61-52. Stela Posavec s devet i Dora Kalaus sa šest golova predvodile su Lokomotivu, dok je Magdalena Svobodova postigla sedam golova za Slaviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo