KOMENTAR: / POJURITE U KLADIONICE! Onaj tko stavi na Čehe, postat će Rockefeller

Image

Naš Miro Par svakodnevno vam donosi kolumne pod nazivom 'Tri para Mire Para' u kojima će u svom prepoznatljivom stilu najaviti utakmice dana i podijeliti kladioničarske savjete.

13.6.2016.
8:00
VOYO logo

Poznata je priča o tome kako je Rockefeller, vjerojatno najbogatiji čovjek u povijesti čovječanstva, uspio sačuvati svoje bogatstvo za vrijeme velike depresije i sloma burze na Wall Streetu. Otišao je jedno jutro očistiti cipele i malo prelistati novine, a mali čistač - onako odozdo, prepoznavši ga i uzimajući sebi previše za pravo - rekao mu je kako su dionice danas dobre i da je, bezbeli, sada pravi trenutak za kupovati.

Rockefeller je u tom trenutku shvatio da ukoliko svatko na ulici misli da dionice dobro stoje, te da je sada pravi trenutak za investicije, to nikako ne može biti istina. Ustao je s udobne kožne fotelje, otrčao do obližnje telefonske govornice s još uvijek pomalo prljavim cipelama, te nazvao svoga brokera...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prodaj!!!", podviknuo je čim su ga prespojili preko centrale,"Sve će propasti..."

"PRODAJ!", poentirao je još jednom snažno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I, bio je u pravu. Nedugo nakon toga burza je propala, mnogi su ostali bez svega što su imali, a on je - zahvaljujući svojoj pronicavosti i tome da se nije povodio za ostalima, te nasjeo na nešto što navodno svi znaju - započeo je s još većim gomilanjem ekonomskih dobara.

Slična situacija je, da vas upozorim, i danas s reprezentacijom Španjolske koja oko 15 sati samouvjereno istrčava na teren u Toulouseu protiv relativno nepoznatih Čeha...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Čitaj dalje ako želiš da se obogatiš poput Rockefellera...)

Svi novci na Španjolce

Elem, pošto smo svi itekako svjesni kvalitete Španjolske nogometne reprezentacije, a po kojoj bi trebala bez pola muke osvajati svako prvenstvo na kojemu sudjeluje, to će danas biti jedan od parova na koji će se uložiti najviše novca u kladionicama od Slavonskog Broda, pa sve dolje do Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinicu će zaokruživati svi - od čistaća cipela, pa do sveučilišnog profesora - a razlikovati će se samo u zastupanju svoga odabira. Ovaj prvi će, bezbeli, samo zaokružiti pobjedu Španjolaca bez da nekome mora nešto objašnjavati jer ga nitko o tome neće ništa ni pitati. Ionako svaki dan igra sportsku prognozu, a na koga bi se trebao kladiti ako ne na Španjolce?! Pogotovo kada igraju protiv jadnih Čeha...

Eventualno će, taj priprosti i samo za ovu priču izmišljeni čistač cipela, u formi nekog bijednog vica ispričati kako Česi nose svoje paštete na naše plaže ili slagati da je u ljeto '79. u autokampu imao romansu s nekom malom Čehinjom, ali na svoj izbor na tiketu neće trošiti previše riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Španjolska brani naslov prvaka

Sveučilišni profesor će pak, s druge strane, imati potrebu da malo pojasni zašto se uopće kladi kada to za ljude njegova društvenog položaja i nije neka pohvalna zabava, a zatim će - isključivo zato što voli slušati ton svoga glasa - naširoko raspredati o tome kako Španjolci već od omladinskih pogona rade na svojim reprezentacijama.

"Pa oni već sad' u limaćima uvježbavaju akcije za Europsko prvenstvo 2032.g." , reći će žustro kao da se obraća nekim od svojih studenata, te nadodati,"...a ne kao mi!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko smo točno: "Mi", koji se ne pripremaju za prvenstvo udaljeno 16 godina od nas, taj profesor nam nikada neće pojasniti, ali svi ćemo iz poštovanja spram njegove titule samo kimnuti glavom i poslušati njegov današnji, vrlo elokventno izneseni savjet o pobjedi Španjolaca.

Samo onaj, uzgred kazano, pronicavi mladić koji će to zanemariti, ustati od stola i brzo pojuriti do obližnje kladionice ili aparata za klađenje u kafiću, te odigrati na to da će Česi - koji igraju veoma lijep i kompaktan nogomet - danas iznenaditi... E, taj će barem na jedan dan postati novi Rockefeller!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ako ga ne zezne netko iz preostale dvije utakmice koje se danas igraju, a on bude dovoljno pametan da odigra na pobjedu Šveđana protiv Irske i podjelu bodova između Belgije i Italije.

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo