ČUDO U DOIGRAVANJU / Pogledajte povijesni nastup Rajona Ronda

Image
Foto: AP Images

Playmaker Boston Celticsa Rajon Rondo ubacio je 44 koša uz 10 asistencija i osam skokova koša, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Miami Heata. Rondo je postao tek sedmi igrač u povijesti NBA s takvim postignućem u doigravanju.

31.5.2012.
8:57
AP Images
VOYO logo

U drugom susretu finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige Miami Heat je u svojoj American Airlines Areni nakon produžetaka pobijedio Boston Celticse 115:111 i u seriji na četiri pobjede poveo 2:0.

Premda je u pojedinim trenucima susreta Boston imao čak 15 koševa viška, te raspoloženog RajonaRonda koji je ubacio 44 uz 10 asistencija i osam skokova koša to nije bilo dovoljno za pobjedu. Rondo je postao tek sedmi igrač u povijesti NBA s takvim postignućem u doigravanju. Heat su ponovo izvukli iz ponora LeBronJames sa 34 koša i DwyaneWade sa 23 koša, a odličnu partiju pružio je i Mario Chalmers sa 22 koša. James je mogao riješiti utakmicu i u regularnom dijelu, međutim promašio je šut za pobjedu pri rezultatu 99:99.

"Bila je ovo iznimno teška i iscrpljujuća bitka. Boston nas je gurnuo do granice naših limita, no uspjeli smo slaviti što je najvažnije," kazao je trener Heata EricSpoelstra, dok je James dodao: "Do pobjede smo došli na teži način, no ipak smo pobijedili i sada vodimo 2:0. načinili smo još jedan korak prema velikom finalu."

U suparničkim redovima nisu skrivali razočaranje nakon poraza, posebice je Rayon Rondo.
"Nije mi važno što sam bio najbolji igrač utakmice kada smo izgubili. Pamte se pobjede, a ne koševi. Šteta, bili smo blizu," kazao je Rondo. Osim njega u redovima Celticsa istaknuli su se Paul Pierce sa 21 košem, te KevinGarnett sa 18 koševa.

Treća utakmica na rasporedu je 1. lipnja u TD Gardenu u Bostonu. U finalu Zapadne konferencije San Antonio vodi protiv Oklahome 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo