'Pogledajte me! Potonula sam, a imala sam sve!'

U Hrvatsku je stigla Marion Jones, američka višestruka olimpijska pobjednica u sprinterskim disciplinama koja je nastradala zbog uzimanja dopinga.

20.10.2011.
11:08
VOYO logo

Buran život, propali brakovi kojima su prethodile neuspješne veze, laži, dopinški skandali, izgubljene medalje, a na kraju i financijski slom: to je epilog priče o Marion Jones (36).

A počelo je sa zlatnim medaljama, titulom najbrže žene na svijetu. Dok se nisu umiješali steroidi, doping, nedopušteni stimulansi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledajte me! Potonula sam potpuno, a imala sam sve. Promislite prije nego što počnete uzimati droge, uništit će vam život", poručila je Marion Jones mladim hrvatskim sportašima.

"Cilj njezina posjeta Hrvatskoj je edukacija mladih, program pod nazivom Take a Break, u kojem bi na svojim pogreškama učila mlade da poboljšaju svoju budućnost i preskoče prepreke", objašnjava Maca Bahlen, direktorica Centra informacijskih resursa pri ambasadi SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako to da je odabrala baš Hrvatsku?

"Sportska diplomacija je jedan od oblika našeg djelovanja, a njezin dolazak organiziran je izravno u State Departmentu", dodaje Bahlen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marion Jones se u srijedu navečer družila s hrvatskim sportašima. Došli su Perica Bukić, Ivana Brkljačić, Danira Bilić, Kristina Perica, Stojko Vranković, hokejaši Medveščaka, ali ne i Blanka Vlašić koja se ispričala na nedolasku.

"Pričali smo o usponima i padovima, kako se nositi s uspjehom i razmišljanjem da uvijek se mora pružiti više i jače, što je teško i psihički naporno", prepričao je hokejaš Medveščaka Adam Naglich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ponekad jednostavno bude previše za pojedinca, no nema isprike za nesportsko ponašanje i nesportske rezultate", dodao je Andy Sertich.

Profesor dr. Igor Jukić, dekan KIF-a, ugostit će je u četvrtak na fakultetu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kazala mi je da pitanja učenika i studenata znaju biti teža i od novinarskih, no svejedno im se raduje."

Vezani članci:

arti-201108090318006 arti-201107220498006 arti-201106270059006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo