Vatrena atmosfera / Pogledajte kako je to izgledalo u Zagrebu uoči utakmice!

Od ranog jutra navijači iz svih krajeva Hrvatske počeli su pristizati u Zagreb, a već prije podneva Trgom bana Jelačića orila se pjesma i gromoglasno skandiranje.

22.3.2013.
14:32
VOYO logo

Većina sretnika koja je uspjela kupiti ulaznice za utakmicu godine stigla je pred maksimirski stadion gdje je nastavljena navijačka atmosfera s glavnog zagrebačkog trga. Dio doživljaja iz Maksimira možete pogledati u VIDEU.

Izbornik Štimac ipak se odlučio na  jednu promjenu za utakmicu. Mjesto u prvoj momčadi dobio je Mateo Kovačić, a iz postave je ispao Ognjen Vukojević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mihajlović sve šokirao početnom postavom koja će istrčati na Maksimir... Pogledajte koga će suprotstaviti Štimčevoj momčadi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica će početi minutom šutnje za Roberta Komena, dopredsjednika HNS-a, koji je preminuo od posljedica srčanog udara u četvrtak kasno navečer.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači u kockastim dresovima i ogrnuti hrvatskim zastavama počeli su od jutarnjih sati pristizati na Trg bana Jelačića. Na samom trgu i u okolnim ulicama trajat će zagrijavanje do podnevnih sati kada će kolone hrvatskih navijača krenuti prema maksimirskom stadionu.

Policija je nazočna na svakom koraku, a broj policajaca se povećao jer su se čule i prve 'zabranjene' pjesme ("Jasenovac i Gradiška stara..."), no pjevači su utihnuli čim se policija približila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je atmosfera na Trgu bana Josipa Jelačića bila izuzetno pozitivna i vrijeđanje Srba od strane par mladića iz Ljubuškog nije naišlo na odobravanje i policija ih namjerava uhititi zbog primitivizma i nedopustivog 'navijanja'.

Image
Foto: PIXSELL

Već prije podneva atmosfera na Jelačić placu bila je vatrena. Kako su stizale manje ili veće skupine navijača, pojačavali su se i pjesma i skandiranje. Vjerujemo da će jednako tako dobro biti i ozračje na samim tribinama Maksimira. Na središnjm zagrebačkom trgu mogu se vidjeti zastave iz svih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je kapacitet maksimirskog stadiona ograničen sa "samo" 35.000 mjesta koja su već odavno rasprodana, navijači koji nisu uspjeli nabaviti ulaznice će susret pratiti na Trgu bana Jelačića i okolnim ugostiteljskim objektima.

Od ranog jutra na zagrebačkim ulicama i trgovima mogu se vidjeti navijači hrvatske nogometne reprezentacije iz svih krajeva Hrvatske koji se pripremaju za praćenje večerašnje kvalifikacijske utakmice za SP 2014. u Brazilu protiv Srbije koja se igra u 18,00 sati na stadionu Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Ogrnuti u hrvatske zastave navijači uživaju na suncu.

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je na svojem internetskom portalu niz tehničko-organizacijskih informacija vezanih uz kvalifikacijsku utakmicu između Hrvatske i Srbije koja se igra u 18 sati na stadionu u Maksimiru.

HNS poziva sve navijače da na stadion Maksimir, koji se otvara tri sata prije utakmice, dođu što ranije. Objavljene su upute iz kojih smjerova se ulazi na koje tribine, kako je organiziran javni prijevoz. Među ostalim, piše što se ne smije unositi na stadion, što je zabranjeno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletne upute možete pročitati OVDJE.

Image
Foto: Pixsell

I staro i mlado željeno očekuje utakmicu godine.

Srpski reprezetativci u šetnji Botanički vrtom

Srpski reprezentativci, predvođeni izbornikom Sinišom Mihajlovićem i njegovim stožerom, ukrcali su se iza podneva u autobus te pod jakom policijskom pratnjom krenuli u smjeru zagrebačkog Botaničkog vrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Sunčan dan su iskoristili za šetnju prirodom i tako se opuštali uoči večerašnje utakmice, ali su se ubrzo vratili u hotel na ručak.

Josipoviću dres srpske reprezenatcije i - rakija

Inače, tijekom jutra predsjednik Republike Ivo Josipović primio je u svom Uredu izaslanstva Hrvatskog nogometnog saveza i Fudbalskog saveza Srbije istaknuvši u prigodnoj riječi kako očekuje odličnu utakmicu i sportsko navijanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da će sportaši izgarati na terenu, no nema pravog sportskog doživljaja bez publike radi koje se utakmica i igra. Nasilju i prostakluku nema mjesta na terenu", rekao je predsjednik Josipović.

Zbog utakmice u Zagrebu se na proputovanju za Sloveniju zaustavio i bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić koji ipak neće uživo na stadionu gledati susret hrvatskih i srpskih nogometaša već će to napraviti u društvu predsjednika RH Ive Josipovića u privatnom aranžmanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Predsjednik HNS-a DavorŠuker je dodao kako očekuje da će susret proteći u sportskom ozračju i da će stadion Maksimir biti odličan domaćin.

"Sve što vam se desi u Zagrebu, neka nam se desi u Beogradu", poručio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalivši predsjedniku Josipoviću na prijemu, predsjednik FSS-a Tomislav Karadžić je istaknuo da su odnosi dvaju nogometnih saveza na vrlo visokoj razini i mogu biti uzor i u drugim sferama društvenog života i izgradnji boljih odnosa.

Inače, predsjednik Josipović je potvrdio da će večerašnji susret dviju reprezentacija pratiti u društvu s bivšim srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaslanstvo Fudbalskog saveza Srbije poklonilo je predsjedniku Josipoviću dres srpske reprezentacije i rakiju.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo