sramota za Zagreb i Hrvatsku / Podivljali hrvatski boksač pretukao suca u ringu!

Image

Hrvatski juniorski boksački reprezentativac u kategoriji do 81 kg Vido Lončar nalazi se u pritvoru nakon što je divljački pretukao suca u ringu i to, pazite, na Europskom prvenstvu koje se održava u Zagrebu.

21.10.2014.
13:22
VOYO logo

Hrvatski juniorski boksački reprezentativac Vido Lončar, koji je u ponedjeljak navečer nakon poraza na Europskom prvenstvu u Zagrebu fizički napao poljskog suca Macieja Dziurgota i nanio mu teške tjelesne ozljede, doživotno je suspendiran od strane Hrvatskog boksačkog saveza i nalazi se u pritvoru, a suspenziju su zaradili i njegovi treneri koji su u trenutku borbe stajali uz ring.

Nesvakidašnji incident dogodio se u ponedjeljak navečer u zagrebačkom Domu sportova, gdje je u tijeku juniorsko Europsko prvenstvo za boksače. Hrvatski reprezentativac u kategoriji do 81 kg Vido Lončar, koji je poražen tehničkim nokautom u drugoj rundi od Litavca Baniulisa Algirdasa, prije proglašenja pobjednika udario je suca Macieja Dziurgota u glavu, a kad je ovaj završio na podu, Lončar mu je zadao još sedam udaraca u tijelo, prije nego što su priskočili bodovni suci i doslovno izvukli pomahnitalog hrvatskog boksača iz ringa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesretni poljski sudac završio je u bolnici sa teškim ozljedama glave i plućnog krila, a cijeli je slučaj prijavljen policiji te je Lončar završio u pritvoru. Uslijedila je brza reakcija Hrvatskog boksačkog saveza koji je Lončaru, članu BK Sesvete čiji je utemeljitelj predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, izrekao doživotnu zabranu bavljenja boksom.

"Ovo je najgore što nam se moglo dogoditi. Ovo je sramota za Zagreb i Hrvatsku, a boksačkom sportu je nanesena velika šteta. Sav trud koji smo uložili u organizaciju ovog prvenstva i podizanje imidža hrvatskog boksa uništen je u nekoliko sekundi", izjavio je glavni tajnik HBS-a Marko Marović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo