POD KIŠOM I TUČOM U LYONU: / Sjeverna Irska dotukla Ukrajinu u sudačkoj nadoknadi, povijesna pobjeda debitanta

Image

Reprezentacija Sjeverne Irske ostvarila je povijesnu pobjedu na Euru, prvu u debitantskom nastupu. U 2.

16.6.2016.
19:55
VOYO logo

Nakon dva kola Sjeverna Irska ima tri boda, dok su Ukrajinci na dnu skupine, bez boda.

Iznenadili favorizirane Ukrajince

Sjeverni Irci su iznenadili favorizirane Ukrajince, koji su u Lyonu odigrali očajnu utakmicu, ni približno tako dobro kao protiv svjetskih prvaka Nijemaca, kada su također izgubili s 0:2, ali uz puno bolji dojam. Ukrajinci su sada nakon dvije utakmice bez boda, s gol razlikom 0-4 i samo ih čudo u zadnjoj utakmici protiv Poljaka može odvesti u drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Kralovec prekinuo utakmicu

Uvjeti za utakmicu bili su na rubu regularnosti, kiša, a zatim i tuča smetali su igračima obje reprezentacije. Češki sudac Pavel Kralovec morao je u 58. minuti zbog kiše prekinuti dvoboj, igrači su se sakrili u tunel na nekoliko minuta, dok led nije prestao padati po travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ukrajina je u početku utakmice imala bolji posjed lopte, ali bila bez prave šanse. Odigrala je puno lošije nego protiv Njemačke, a s obzirom na prikazano u tom dvoboju, bila je favorit protiv Sjeverne Irske. Puno boji dojam su "zeleno-bijeli" ostavili u prvom dijelu utakmice u Lyonu, bili su potpuno ravnopravni Ukrajincima, a u 34. minuti Cathcart je glavom zamalo promašio u prvoj velikoj prilici na utakmici. Ukrajinci su imali više loptu u posjedu, ali su u prvih 45 minuta bili u pravom smislu riječi bezopasni.

Prvi gol nakon 30 godina

No, Ukrajinci očito ne znaju igrati s loptom u nogama, dok je Sjeverna Irska u nastavku dočekala svoj trenutak. Nakon ubačaja Norwooda iz slobodnog udarca, McAuley je glavom poslao loptu u mrežu za prvi gol Sjevern Irske nakon 30 godina na velikim međunarodnim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Irska je bila puno opasniji suparnik u nastavku i zasluženo slavila.

McGinn zapečatio pobjedu

McGinn je u posljednjim trenucima matirao Pjatova za 2:0 i povijesnu pobjedu na Euru, prvu za ovu debitantsku reprezentaciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UKRAJINA - SJEVERNA IRSKA 0:2

Strijelci: 0-1 McAuley (49), 0-2 McGinn (90+6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 53.000 gledatelja na stadionu Parc Lyonnaise sudi Čeh Pavel Kralovec.

UKRAJINA: Pjatov - Fedetskij, Hačeridi, Rakitskij, Sevčuk - Sidorčuk (Garmaš, 77), Stepanenko - Jarmolenko, Kovalenko (Zinčenko, 83), Konopljanka - Seleznjov (Zozulia, 68)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SJEVERNA IRSKA: Mc Govern - Huges, Cathcart, Mc Auley, J. Evans - Ward (McGinn, 67), C. Evans (McNair, 85), Davis, Norwood, Dallas - Washington (Macgennis, 83)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo