jednosmjerna utakmica / Pobjeda sa stilom: Hrvatska u Münchenu demolirala Bahrein za nove bodove!

Image

Naši reprezentativci se nakon nove pobjede mogu mirno okrenuti prema dvoboju sa Španjolskom za prvo mjesto u skupini.

16.1.2019.
19:17
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i četvrtu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

U srijedu je u Olympiahalleu pao Bahrein s ogromnih 12 razlike (32:20) i naši reprezentativci se mogu mirno okrenuti prema dvoboju sa Španjolskom za prvo mjesto u skupini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje pobjednika bilo je poznato i prije ove utakmice, no 'kauboji' su to trebali potvrditi i na terenu. I nije bilo nikakvog iznenađenja.

Izbornik Lino Červar iskoristio je ovu utakmicu kako bi odmorio glavne igrače, pa tako Marin Šego, Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić, Igor KaračićŽeljko Musa nisu igrali niti minute, dok je Zlatko Horvat dobio 'mrvice'. Nakon što je propustio posljednje dvije utakmice Luka Cindrić je zaigrao u prvih 16 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez previše potrošnje i s igračima iz drugog plana Hrvatska je već nakon prvog poluvremena imala 10 golova prednosti (19-9). Na početku drugog dijela hrvatska vrsta je otišla na +12 (22-10, 23-11), a potom se opustila i Bahrein je serijom 3-0 smanjio na 23-14. Lino Červar je odmah pozvao minutu odmora kako bi malo podigao tenzije i ritam igre, no Hrvatska u tom periodu nije postigla pogodak iz igre čak 10 minuta. Osam minuta prije kraja Bahrein je uspio smanjiti na manje od deset razlike (19-28), no Hrvatska je zaključila utakmicu serijom 4-1 za konačnih 32-20.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Manuel Štrlek sa 11 golova, Ivan Vida i Damir Bičanić zabili su po pet golova, Jakov Vranković je zabio četiri gola, dok je Ivan Stevanović sakupio 13 obrana i postigao jedan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suparničkim redovima najefikasniji bili Ahmed Jalal s pet golova, dok je Husain Al Sayyad dodao četiri gola.

Bio je to naš drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatske vrste. Hrvatska i Bahrein su prvi put igrali na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 9. travnja u Danskoj, a Hrvatska je slavila s 33-22. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nakon četiri kola ima maksimalnih osam bodova, Španjolska je druga s dva boda manje, ali i utakmicom manje. Europske prvake večeras očekuje ogled protiv Makedonije. Island je treći sa četiri boda, koliko ima i Makedonija na četvrtoj poziciji. Posljednja dva mjesta drže Japan i Bahrein bez bodova.

"Kaubojima" sada predstoji iznimno važan dvoboj protiv Španjolske u četvrtak u 20.30 sati. Pobjedom bi osvojili prvo mjesto u skupini i u drugi krug natjecanja prenijeli četiri boda što bi nam otvorilo vrata polufinala. U slučaju poraza dalje nosimo dva boda, a u novoj skupini nas čekaju Francuska i Njemačka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP Rukomet

Skupina B, 4. kolo

HRVATSKA - BAHREIN 32-20

HRVATSKA: Šego, Stevanović 1; Duvnjak, Stepančić, Vida 5, Horvat, Karačić, Blažević, Štrlek 11 (2), Musa, Cindrić1, Mandić 1, Kozina 3, Vranković 4, Šipić 1, Bičanić 5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BAHREIN: A.Husain, Khamis; A.Merza 2, Al Samahij, Abdulredha, Ah.Husain 1, Jalal 5, M.Merza 1, Basham 3, Yaseen, Madan 1, Al Salatna, Alfardan, Saad 1, Habib 1, Al Sayyad4

Sedmerci: Hrvatska 5 (3), Bahrein 3 (1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isključenja: Hrvatska - 14 minuta, Bahrein - 10 minuta

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo