PLETIKOSA SMATRA DA DINAMOV TALENT ODLAZI, BEUSAN O SUĐENJU: / 'Ove stvari se na derbijima ne bi smjele događati'

Image
Foto: Screenshot HRT

Stipe Pletikosa komentirao je proteklo kolo Prve HNL

30.4.2018.
21:15
Screenshot HRT
VOYO logo

Proslavljeni hrvatski vratar Stipe Pletikosa analizirao je u HRT-ovoj emisiji Stadion 32. kolo Prve HNL u kojemu je Dinamo poražen od Rijeke, ali približio se osiguravanju titule jer je Hajduk osvojio samo bod protiv Slaven Belupa.

RIJEKA SLAVILA NA MAKSIMIRU NAKON 2829 DANA: Dinamo sa četiri debitanta upisao poraz, prvaci preskočili Hajduk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamu fali trenerski potpis"

"Što se tiče utakmice s Rijekom, Dinamo je teško kritizirati jer je nastupio s tri debitanta u početnoj postavi. Dinamu najviše nedostaje trenerski potpis. Ne bih htio kritizirati Jurčevića, jer treba mu dati vrijeme da možemo bolje vidjeti njegovu nogometnu filozofiju. Kad se sjetimo da je Petev dobio otkaz dva dana prije početka sezone, da je Cvitanović dobio otkaz u zbilja komfornoj situaciji na ljestvici, onda govorimo o nedostatku nogometne ideje, igrači Dinama se svako malo susreću s različitim nogometnim filozofijama", izjavio je Pletikosa, a prenosi HRT. Dotaknuo se i mogućeg odlaska mladog Ante Ćorića u Romu o čemu se mnogo piše zadnjih tjedana.

SLAVEN – HAJDUK 0-0: Splićani propustili iskoristiti Dinamov poraz od Rijeke, bod dostatan samo za ostanak na trećem mjestu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Transfer u Romu je, koliko se može u medijima pročitati, gotova stvar. Kad te Monchi (sportski direktor Rome, op.a) pribilježi, ništa to više ne može spriječiti", zaključio je.

"Smanjene tenzije"

Komentirao je remi Hajduka i Slaven Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je propustio zakomplicirati prvenstvo i protiv Belupa su se mogle osjetiti smanjene tenzije u borbi za naslov", kaže Stipe i nastavlja s analizom: "Kopić je dobro detektirao problem, a to je igra u zadnjoj, napadačkoj trećini. Gyurcso je bio indisponiran, Futacs u puno trenutaka igrao leđima prema golu, suigračima nije davao naznake da ga uposle u dubinu. Ubačaji s boka nisu iskorišteni jer Hajduk nije dobro napadao šesnaesterac, sa dovoljno igrača."

Beusan o suđenju

Mateo Beusan analizirao je suđenje, a u derbiju između Dinama i Rijeke, Bruno Marić je oštetio momčad s Rujevice u tri navrata. Pohvalio je njegovo suđenje, ali istaknuo kako se ova tri detalja ne smiju događati na derbijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srećom pa je Rijeka slavila, pa nećemo toliko o tome pričati. U 18. minuti suđeno je zaleđe Žute kojeg nije bilo, da bi u 31. minuti Soudani bio u zaleđu koje nije dosuđeno. U 74. minuti Soudani je morao dobiti karton zbog protestiranja, možemo s njegovih usana pročitati što je rekao sucu. To bi mu bio treći žuti, zbog čega bi propustio teško gostovanje u Koprivnici", secirao je Beusan.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo