benfica izbacila spurse / Pirlo odveo Juventus do četvrfinala!

Image
Foto: AP Images

Nogometaši Juventusa, Benfice, Valencije, Lyona i AZ Alkmaara prvi su četvrtfinalisti Europske lige.

20.3.2014.
21:09
AP Images
VOYO logo

Juventus je uzvratnom dvoboju osmine finala u Firenzi pobijedio Fiorentinu 1-0 nakon što je prvi dvoboj u Torinu završio 1-1. Pogodak odluke zabio je Andrea Pirlo iz slobodnog udarca u 71. minuti. Prekršaj je skrivio Gonzalo Rodriguez koji je pritom zaradio isključenje. S igračem manje 'viole' do kraja utakmice nisu uspjele ozbiljnije ugroziti suparnička vrata. Hrvatski nogometaš Ante Rebić nije bio u krugu kandidata za momčad Fiorentine.



Valencija je nakon uvjerljive pobjede u Bugarskoj protiv Ludogoreca (3-0) u uzvratu potvrdila prolaz pobjedom 1-0, a strijelac je bio Paco Alcaver u 59. minuti.

Lyon je u Plzenu izgubio od Viktorije 1-2, no uspio je obraniti pobjedu 4-1 iz prve utakmice. Francuzi su poveli golom Gomisa u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, no češki prvak je u nastavku okrenuo rezultat golovima Kolara (60) i Tecla (62). Viktorija je u 70. minuti mogla posve zakomplicirati stvari, no Tecl je promašio kazneni udarac, točnije pogodio je vratnicu.

Dramatično je bilo i u Lisabonu gdje je Benfica 'opasno' živjela protiv Tottenhama premda je imala 3-1 iz prve utakmice i vodstvo 1-0 na poluvremenu. Domaćin je poveo golom Ezequiela Garayja u 34. minuti, no Nacer Chadli je golovima u 78. i 79. minuti vratio Spurse u život. Ipak, Lima je golom u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udaraca razriješio svje dvojbe postavivši konačnih 2-2.

Nizozemski AZ Alkmaar je na gostovanju u Rusiji odigrao 0-0 protiv Anžija obranivši gol prednosti iz prve utakmice u kojoj je slavio 1-0.

Večeras su na rasporedu još tri utakmice. Real Betis dočekuje gradskog suparnika Sevillu nakon što je u prvom susretu slavio 2-0, Napoli na svom San Paolu protiv Porta lovi gol zaostatka iz prve utakmice, dok se u Salzburgu sastaju Red Bull i Basel. Prva utakmica je završila bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo