23. KOLO BUNDESLIGE / Petrić zabio, katastrofa HSV-a

Image

Krivac za drugi uzastopni poraz momčadi je Borussija (M) koja je slavila 4-1. Pobjedom nad Cottbusom 3-1, vodeća Hertha ima 4 boda prednosti.

7.3.2009.
17:21
VOYO logo

Kada je hrvatski napadač HSV-a Mladen Petrić postigao izjednačujući pogodak za 1-1 HSV-a protiv Borussije Moenchengladbach, činilo se da će njegova momčad do kraja utakmice doći do vrijedne pobjede koja će je ostaviti u utrci za prvaka Bundeslige.

Međutim, tako nije mislila sada pretposljednja momčad njemačkog prvenstva koja je na koncu slavila 4-1 nanijevši momčadi naših Petrića i Olića drugi uzastopni poraz. Najbolji igrač u redovima domaćih bio je 22-godišnji njemački reprezentativac Marko Marin. Za prva je dva gola mladi veznjak asistirao, a četvrti je zabio sam iz penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz HSV-a na najbolji mogući način iskoristila je Hertha koja je na gostovanju kod Cottbusa slavila 3-1. Tešku pogrešku golmana Jaroslava Drobnyja iz 22. minute, kojem je kroz ruke i noge u gol prošao udarac Turčina Cagdasa u 22. minuti utakmice, nadoknadio je svojim prvim hat-trickom u sezoni odlični ukrajinski napadač Berlinčana Andrij Voronjin. Zabio je u 34. i 45. minuti za 2-1, da bi u 88. sam u kontri nanizao tri domaća nogometaša u obrani te zabio za konačnih 3-1. Bio je to Ukrajinčev deseti gol u sezoni. Josip Šimunić odradio je svih devedeset minuta u obrani gostiju. Marko Babić ušao je u igru u 80. minuti umjesto Patricka Eberta. Mario Cvitanović za domaće je odigrao cijelu utakmicu, a Ivan Radeljić 76 minuta.

Pobjedom borbu za naslov nastavlja i minhenski Bayern. Pet različitih strijelaca u momčadi Jürgena Klinsmanna pospremilo je u mrežu golmana Hannovera pet lopti za 5-1 pobjedu. Po dvije su asistencije upisali Schweinsteiger i Ze Roberto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoffenheim je na svojoj Rhein-Neckar-Areni odigrao bez golova s Werderom, a Wolfsburg je počeo puhati za vrat trima klubovima koji s 42 boda dijele drugo mjesto na ljestvici. Na svojoj su Volkswagen Areni igrači Felixa Magatha golom Jasmina Džeke u 38. minuti pobijedili Karlsruhea 1-0.

 Stuttgartu je nova tri boda (2-1 na domaćem travnjaku protiv dortmundske Borussije) donio Mario Gomez. Zabio je njemački reprezentativac u 62. minuti svoj 14. ligaški gol nakon duplog pasa s Hilbertom. Krasnim udarcem vrhom kopačke loptu je od grede poslao u tlo pa u gornji dio unutrašnjosti gola Dortmunđana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo