28. KOLO BUNDESLIGE / Petrić i Šimunić postigli pogotke

Image

Hrvatski napadač bio je dvostruki strijelac u 2-1 pobjedi HSV-a nad Hannoverom. Naš vođa obrane Herthe postigao je pogodak glavom u 2-1 pobjedi nad Werderom.

19.4.2009.
17:21
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativci Mladen Petrić i Josip Šimunić bili su strijelci za HSV, odnosno Herthu koji su u 28. kolu njemačkog prvenstva ostvarili važne 2-1 domaće pobjede.

Petrić je bio strijelac oba pogotka za HSV u 2-1 pobjedi protiv Hannovera 96. Prvi gol postigao je već u prvoj minuti odlično prihvativši dodavanje Boatenga i preciznim udarcem sa 10-ak metara svladao suparničkog vratara Enkea. Petrić je u 52. minuti povisio na 2-0 nakon što je s pet metara natrčao na odbijenu loptu nakon obrane Enkea. To su bili 11. i 12. prvenstveni pogoci našeg napadača ove sezone. Mikael Forssell je u 70. minuti iz 11-erca smanjio na konačnih 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrić je odigrao svih 90 minuta za HSV, dok je Ivica Olić u igru ušao u 75. minuti.

Nakon tri uzastopna poraza berlinska Hertha je okusila slast pobjede. Josip Šimunić je svojim prvim prvenstvenim golom za Herthu u 71. minuti izjednačio na 1-1 protiv Werdera udarcem glavom nakon kornera kojega je izveo Dardai. Tri boda Herthi kojom je klub iz glavnog grada ostao u igri za naslov prvaka donio je Raffael u 87. minuti. Werder je poveo preko Mertesackera u 43. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunić je igrao svih 90 minuta za Herthu.

Šest kola prije kraja prvenstva vodi Wolfsburg sa 57 bodova, tri manje imaju Bayern i HSV, dok je Hertha četvrta sa 52 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo