KRAJ IZBORNIKOVE SERIJE / Perasović doživio prvi poraz na hrvatskoj klupi : 'Teško je izgubiti nakon što vodiš 35 minuta'

'Na ovom prvenstvu nema loših suparnika. Svak svakoga može pobijediti, što je pokazao i današnji dan u svim grupama. Treba se dobro pripremiti, zaboraviti ovo što prije i pokušati pobijediti Makedonce', smatra izbornik

7.9.2015.
7:09
VOYO logo

ZAGREB - "Teško je kad vodiš 35 minuta i onda izgubiš", bile su prve riječki hrvatskog izbornika Velimira Perasovića nakon poraza od Grčke 70-72 (33-28) u utakmici 2. kola skupine C EuroBasketa 2015.

"Znali smo da igramo protiv momčadi koja je iskusna, koja zna igrati i kad gubi, a kad dođe u vodstvo teško ih je stići. To se baš dogodilo protiv nas i zbog toga poraz peče možda i više. Čini mi se da smo bili bliže pobjedi nego oni, ali na kraju to tako ne završava uvijek. Presudilo je veće iskustvo igranja teških i neizvjesnih završnica", izjavio je izbornik Perasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je prvi Perasovićev poraz otkako je preuzeo dužnost izbornika, a dogodio se u okolnostima kad protiv sjajne grčke reprezentacije nije mogao računati na ozlijeđene Bojana Bogdanovića i Marka Tomasa koji bi zasigurno donijeli više mirnoće u neizvjesnoj završnici.

"Ne možemo raspravljati o tome što bi bilo. Igrači koji su igrali odigrali su dobru i ozbiljnu utakmicu. Spriječili su u prvom poluvremenu njihovu kreativnost u napadu. Čini mi se da nam je na kraju ponestalo snage, što je dovelo do loših odluka i u napadu i u obrani", rekao je Perasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ovom prvenstvu nema loših suparnika. Svak svakoga može pobijediti, što je pokazao i današnji dan u svim grupama. Treba se dobro pripremiti, zaboraviti ovo što prije i pokušati pobijediti Makedonce i krenuti dalje. Mi moramo prvo osigurati plasman u drugi krug pa ćemo onda razmišljati što će biti poslije."

Do Makedonije će se možda oporaviti i Bojan Bogdanović, kojem su liječnici preporučili mirovanje, a on se u poluvremenu pojavio u dresu i sjeo na hrvatsku klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je i danas želio igrati na svoju odgovornost. Pokušavao je i doktore i mene prisiliti do zadnjeg momenta da igra. Dobro se osjeća, ide na bolje i nadamo se da bi mogao biti spreman za utorak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo