Partizan pao posle produžetka

Srpski šampion je poražen od Barselone rezultatom 68:67

6.12.2012.
22:57
VOYO logo

Košarkaši Partizana poraženi su u prepunom "Pioniru" od španske Barselone rezultatom 68:67 (13:14, 12:16, 18:14, 15:14, 10:9), u devetom kolu D grupe Evrolige.

I pored neuspeha protiv Katalonaca, srpski šampion je ostao u igri za Top 16, ali će u poslednjem kolu morati da savlada na gostovanju nemački Bamberg sa najmanje pet poena razlike. S druge strane, Barselona i dalje ne zna za poraz u najkvalitetnijem klupskom takmičenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak meča protekao je u izjednačenoj i tvrdoj košarci, da bi početkom druge deonice crno-beli stekli prednost od 11 poena razlike (24:13), najviše zahvljujući slaboj igri gostiju koji četiri minuta nisu postigli koš.

Ipak, španski velikan se brzo konsolidovao i pred odlazak na odmor uspeo je da smanji rezultatski deficit (30:25).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici trenera Duška Vujoševića slabo su krenuli u nastavku, što koriste gosti i prelaze u vođstvo sredinom treće četvrtine. Rezultatska klackalica viđena je u do samog finiša, kada su košarkaši Barselone stekli minimalnu prednost, ali se srpski šampion vratio u igru i izborio produžetke.

U dodatnih pet minuta videlo se da su daleko iskusniji gosti znali da odigraju taman toliko koliko je potrbno i odnesu tesnu pobedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Partizana je najbolji bio Milosavljević koji je završio je susret sa 14 poena. U pobedničkoj ekipi samo je Navaro imao dvocifren učinak sa 10 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo