Partizan: Nismo čestitali Vokriju

Oštri demanti iz Humske

23.12.2012.
14:07
VOYO logo

Fudbalski klub Partizan demantovao je danas da su čelnici crno-belih čestitali predsedniku kosovskog fudbalskog saveza Fadilju Vokriju na odluci FIFA da dozvoli pojedinim tamošnjim timovima odigravanje prijateljskih utakmica.

- Niko od čelnika Partizana nije čestitao Fadilju Vokriju, kako je on izjavio za hrvatski "Maks sport". FK Partizan podržava i sprovodi odluke FSS u potpunosti. Svi u srpskom fudbalu imaju jedinstven stav po tom pitanju - izjavio je za Tanjug portparol kluba crno-belih Nenad Danilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vokri je u izjavi hrvatskim medijima nedavno rekao da mu je stiglo dosta čestitki posle odluke FIFA.

- Mnogo mojih bivših saigrača, čelnici Partizana, kao I mnogobrojne fudbalske legende su mi čestitali, ali i zamolili da to ostane tajna kako se na njih ne bi podigla hajka u Srbiji - kazao je Vokri koji je tri sezone nastupao za klub iz Humske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni komitet Svetske fudbalske federacije je 14. decembra odlučio na sastanku u Tokiju da klubovi sa Kosova i Metohije, kao i mlađe, amaterske kategorije i ženske ekipe mogu da igraju prijateljske mečeve.

Predsednik Kosovskog fudbalskog saveza nedavno je izjavio da će zatražiti članstvo u FIFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Odluka Izvršnog komiteta FIFA je važna jer prepoznaje ulogu Kosova u međunarodnom fudbalu. Odluka je sa druge strane razočaravajuća, jer je isključen seniorski tim iz neobjašnjivih razloga. Predaćemo zahtev za članstvo i to je logičan potez s obzirom da je većina zemalja Ujedinjenih nacija, njih 97, priznala Kosovo - rekao je tada Vokri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo